Ξάνθη – Τ. Καραδέδος: Η επίταξη των υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς δε θα βοηθήσει το Υγειονομικό Σύστημα

«Αρχίζουμε πάλι ανάποδα -η επίταξη των γιατρών έρχεται να δηλώσει κάτι, μια αδυναμία του συστήματος να οργανωθεί έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα και να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό». Στο σχόλιο αυτό προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κος Τάσος Καραδέδος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-1-2021) με αφορμή την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών που ξεκινά από αύριο Τετάρτη στην αν.Μ.Θ..

Όπως είπε, η πανδημία με τον κορονοϊό έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε τρεις πυλώνες: 1ον πρόληψη, 2ον εμβολιασμός και 3ον αντιμετώπιση των ασθενών στα Νοσοκομεία. «Δυστυχώς», είπε ο κος Καραδέδος, «αυτό δεν επετεύχθη», και εξήγησε ότι «η πρόληψη έφτασε στα όρια που μπορούσε να φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣ Ξάνθης, «υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αρνητών, ανθρώπων που συνέδεσαν την πολιτική ,τις ιδεολογίες, τη θρησκεία με τον εμβολιασμό γι αυτό φτάσαμε στα όρια σε όλη την ΕΕ,
του 50, του 60 και του 70% της εμβολιαστικής κάλυψης με εξαίρεση την Πορτογαλία (90%).»
Όπως υποστήριξε στο θέμα των εμβολιασμών και της ατομικής προστασίας «αγγίξαμε τα όρια μας και το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά με όρους οικονομίας, κλεισίματος της κοινωνίας, άγχος, ψυχική καταπόνηση πάρα πολύ μεγάλη».

Ο κος Καραδέδος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο γεγονός ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις, ούτε η απαραίτητη προετοιμασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και πρόσθεσε πως «υπήρξε μια αδιαφορία από την Κυβέρνηση» μάλιστα υποστήριξε πως επρόκειτο για «ιδεολογική τοποθέτηση, για μια προσδοκία ιδιωτικοποίησης που δεν επέτρεψε στην Κυβέρνηση να βρει λύσεις , που θα ήταν αποτελεσματικές».
Έκανε λόγο για προσπάθεια κάλυψης, για «μιντιακή ανάγκη» αναφερόμενος στο θέμα της επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών υποστήριξε ότι γίνεται « για να καλυφθεί η δυσφορία που υπάρχει» και εξήγησε «Ότι δηλαδή θα πάρουμε γιατρούς απ έξω οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τι είναι νοσοκομειακή αντιμετώπιση ενός πάσχοντος από κορονοϊό με πνευμονία, με ανάγκη νοσηλείας άκρως εξειδικευμένη» μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για «μιντιακό πυροτέχνημα» .

Υπενθυμίζοντας την αρχική πρόταση του ΙΣ Ξάνθης μίλησε για ένταξη του συνόλου των ιδιωτών ιατρών στον ΕΟΠΥ, υποχρεωτικά δια Νόμου και εκπαίδευσή του ώστε να είναι ταυτόχρονα έτοιμοι για την περίπτωση που θα εκδηλωνόταν ανάγκη. «Δυστυχώς δεν έγινε» είπε σημειώνοντας ότι η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών δεν θα προσφέρει τίποτα. «Για παράδειγμα το νοσοκομείο μας δεν έχει μονάδα εντατικής θεραπείας, οι εντατικολόγοι μας κάθονται γιατί δεν υπάρχει μονάδα και λένε ότι θα πάρουμε γιατρούς να φροντίσουν τους ανθρώπους που δεν θα έχουμε μονάδα να τους νοσηλεύσουμε; Στην Κομοτηνή τι θα κάνουν, την διακομιδή των ασθενών στην Αλεξανδρούπολη; Γιατί αυτό θα γίνεται».

Τέλος ο κος Καραδέδος σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην αν.Μ.Θ. σημείωσε ότι οφείλονται στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, αλλά και στις διαψευσθείσες προσδοκίες των εμβολίων που δεν προσέφεραν μεγάλη διάρκεια “θωράκισης” έναντι του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος