Γραμματέας ΚΚΕ Ροδόπης: Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης, ο κος Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος σημειώνοντας πως αυτό που βλέπουμε είναι το αιματοκύλισμα του λαού της Ουκρανίας. «Είναι η ίδια πολιτική που σε αφήνει χωρίς θέρμανση στο σπίτι και είναι ίδιες οι αιτίες που οδηγούν στην ένταση ανταγωνισμών και στο ξέσπασμα ιμπεριαλιστικών πολέμων με τους λαούς να καταβάλλουν», όπως είπε, «υψηλό τίμημα».

Ο Γραμματέας της ΤΕ του ΚΚΕ απεύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής να μην επαναπαυθούν. Αντιθέτως τους ζήτησε να βρίσκονται σε εγρήγορση καλώντας τους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ. «Να μάθουν για τις θέσεις του και ακόμη κι όταν διαφωνούν να συμπορευτούν στο κίνημα και στους καθημερινούς αγώνες για να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Αυτό που τόνισε ο κος Ευαγγελόπουλος είναι: «Να μπούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε τερματισμό του πολέμου τώρα». Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελόπουλο, το ΝΑΤΟ δε στάθηκε ικανό να την προστατέψει.

Κάλεσε μάλιστα τους κατοίκους της περιοχής να αναρωτηθούν: «Αν το ΝΑΤΟ προστάτεψε την Κύπρο;», καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν: «Τελικά ποιο ήταν το μήλο της έριδος στην Ουκρανία;» προσθέτοντας ο ίδιος: «Ήταν μήπως οι αγωγοί, οι νέες μεταφορές; Ήταν δρόμος μεταφοράς;».

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να αναλογιστούν: «Τι ρόλο παίζει η χώρα μας;» σε μια εποχή που, όπως είπε, «όλοι μιλάνε για γεωστρατηγική αναβάθμιση και ως ένα σημείο γίνεται η περιοχή μήλον της έριδος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος