Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχονται τον θάνατο 1.351 στρατιωτών στην Ουκρανία

Η Ρωσία παραδέχθηκε σήμερα τον θάνατο 1.351 στρατιωτών της, από την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσής της στην Ουκρανία, πριν από έναν μήνα, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες ότι διαπράττουν ένα «σφάλμα» προμηθεύοντας με όπλα το Κίεβο.

«Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 3.852 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο υπαρχηγός του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας Σεργκέι Ρουντσκόι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός της Μόσχας, τη 2α Μαρτίου, έκανε λόγο για 498 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Το Κίεβο, από την πλευρά του, κάνει λόγο για πολύ βαρύτερες απώλειες στις τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρουντσκόι χαρακτήρισε, εξάλλου, «μεγάλο σφάλμα» την προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τις δυτικές χώρες.

«Αυτό παρατείνει τη σύρραξη, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα της επιχείρησης», είπε.

Συμπλήρωσε πως η Ρωσία «θα απαντήσει ανάλογα», εάν το ΝΑΤΟ εφαρμόσει μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητά, ανεπιτυχώς, εδώ και εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η Ρωσία έχει υποδεχθεί 419.736 πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία, από την έναρξη των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Μιχαΐλ Μιζίντσεφ, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης της Άμυνας της Ρωσίας, που έκανε δηλώσεις στην ίδια συνέντευξη τύπου.

«Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να διεξάγει αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου όλοι οι στόχοι επιτευχθούν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος