Για αύριο Σάββατο 16 Απριλίου ορίσθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Μικρών Ελλήνων Παραγωγών, πως θα υλοποιηθεί η δράση, «Γαλάζιο Σάββατο».
Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Συντονισμού της Πρωτοβουλίας, Αγγελική Παπαράδη, η οποία μίλησε στην εκπομπή για τον πρωτογενή τομέα της ΕΡΤ Κομοτηνής, «Κι όμως η Κοινωνία Κινείται», για πρώτη φορά η δράση «έτρεξε» και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πρωτοβουλία κάλεσε το αγοραστικό κοινό να γνωρίσει και να εμπιστευθεί τα Ελληνικά προϊόντα που στάζουν από το μεράκι και την δουλειά που κατέβαλαν σε δύσκολες και ανταγωνιστικές συνθήκες, Έλληνες μικροί παραγωγοί, οι οποίοι επιμένουν κόντρα στο ζοφερό κλίμα, να ανοίγουν με την παραγωγή τους -που πάντα γίνεται με γνώμονα την ποιότητα-, καθώς και την μεταποίηση που κάνουν, το φωτεινό μονοπάτι της διεξόδου της οικονομικής κρίσης, της υγειονομικής κρίσης, καθώς με καθαρά προϊόντα κτίζεται και μια σωστή κατάσταση υγείας ενός ανθρώπου. Ευτυχώς, όπως πάντα -τονίζει ο γεωπόνος Κώστας Μπούντας- τα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν συνδυασθεί με σκάνδαλα διατροφικά και το ευλογημένο Ελληνικό κλίμα κάνει το Ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, οι ελιές, τα όσπρια και τα κηπευτικά, καθώς και τα παράγωγά τους από την μεταποίηση, σε διαμάντια για την θωράκιση της πολύτιμης υγείας!
Μαζί με την προτίμηση στα Ελληνικά προϊόντα, η Ομάδα πρωτοβουλίας προτείνει να συνδυασθεί αυτό και με την εστίαση. Να προτιμήσει ο κόσμος τις αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις, που προκύπτουν από τις συνεργασίες των Εστιατόρων με τους Έλληνες παραγωγούς και τους Αρχιμάγειρες που εμπιστεύονται αυτά τα διαμάντια της Ελληνικής Γης!
Η δράση του Γαλάζιου Σαββάτου θα επαναληφθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα …τριτώσει τον τελευταίο μήνα του χρόνου τον Δεκέμβριο!
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος