Πάνδροσος Ροδόπης: Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα παράθυρο στο περιβάλλον

Ένα παράθυρο στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Πάνδροσο, είναι ένα παράθυρο στον κόσμο για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες στην περιοχή. Ένας φιλόξενος τόπος που αποτελεί καλό τρόπο γνωριμίας με το περιβάλλον, με τα οικοσυστήματα, τη χλωρίδα και την πανίδα. Ένα εισιτήριο γνωριμίας με τη Φύση και με τα καταφύγια των απειλούμενων ζώων.

Πάνδροσος Ροδόπης: Το  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα παράθυρο στο περιβάλλονΣτο πρώην κοινοτικό κατάστημα της Πανδρόσου, ένα κτίριο που ανακαινίστηκε από το Δήμο Κομοτηνής και παραχωρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Οικολογική Ομάδα Ροδόπης το φυσικό περιβάλλον της περιοχής προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο. «Το μουσείο το λειτουργούμε εθελοντικά εδώ και δέκα χρόνια, δουλεύουμε κυρίως με τα παιδιά» δήλωσε ο Σωκράτης Γρηγορόπουλος, εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και σημείωσε «Προσπαθούμε να μπούμε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-5-2022) σημείωσε ότι εκείνο που προσπαθούν με τα παιδιά είναι να έρθουν, να περάσουν όμορφα.

Φεύγοντας, όπως είπε ο κος Γρηγορόπουλος, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν στο νου τους, ότι αυτό που διαβάζουν ή ακούνε, ότι δηλαδή: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά: «μια λάθος φράση». Και εξηγώντας το σημείωσε: «Δεν είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον, ο άνθρωπος είναι ένα «κομμάτι» από το περιβάλλον, είναι «μέσα» στο περιβάλλον, τα προβλήματα που λέμε «ανθρώπινα προβλήματα», «περιβαλλοντικά προβλήματα» δεν είναι διαφορετικά, είναι προβλήματα κοινά».
Όπως λέει ο έμπειρος οικολόγος εκείνο που ενδιαφέρει είναι: «Να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι από αυτή τη στιγμή πρέπει να προσπαθούν και να φροντίζουν για το περιβάλλον». Στο ερώτημα δε πώς ανταποκρίνονται τα παιδιά; Απαντά: «Το παρήγορο είναι ότι τα παιδιά πραγματικά δείχνουν αυτή τη διάθεση».

Φώτο: Από το site του Δήμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος