Με πορείες υπέρ της Ρωσίας και του Πούτιν εορτάστηκε η «Ημέρα της Νίκης» στη Σερβία.
09/05/2022 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας
Η «Ημέρα της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945 εορτάστηκε στη Σερβία με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ρωσίας και την κατάθεση στεφάνων από υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης, την στρατιωτική ηγεσία και τον Πρέσβη της Ρωσίας, στο μνημείο των πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στο Βελιγράδι. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και πορείες του «Συντάγματος των Αθανάτων» στις μεγάλες πόλεις της Σερβίας οι οποίες στην ουσία αποτελούσαν διαδηλώσεις υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Στις πορείες αυτές συμμετείχαν εκατοντάδες απόγονοι πεσόντων του 2ου Παγκοσμίου πολέμου αλλά και πολίτες που διαδήλωσαν την υποστήριξη τους στην Ρωσία και τον Βλαντιμιρ Πούτιν. Το ενδιαφέρον στοιχείο με τις πορείες αυτές είναι ότι οργανώθηκαν ύστερα από κάλεσμα που απηύθυνε η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι. Στις πορείες εκτός από τις φωτογραφίες των πεσόντων προγόνων τους οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ρωσίας, των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λούγκανσκ, φωτογραφίες και ομοιώματα από χαρτόνι του Βλαντίμιρ Πούτιν όπως επίσης και το γράμμα «Ζ» σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στην πορεία του «Συντάγματος των Αθανάτων» που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι συμμετείχαν επίσης ένας υπουργός, στελέχη κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού όπως και ακροδεξιών, εθνικιστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ανάλογες πορείες, πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις της Σερβικής Δημοκρατίας στην Βοσνία –Ερζεγοβίνη. Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Μπάνια Λούκα συμμετείχε η πολιτική ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας και στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές εκφράζονταν η υποστήριξη στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Σχετικό Άρθρο: «Kλειστά» τα χαρτιά του Πούτιν — Πυραυλικές επιθέσεις και στην Οδησσό
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος