Κομοτηνή: 23 χρόνια φούρναρης έχει ψήσει

«Μια ολόκληρη εβδομάδα τρέχουμε από τις τρείς τα ξημερώματα. Έχουμε μόνο μια Κυριακή για τον εαυτό μας» δηλώνει ο Αχμέτ Ογλού. Είκοσι τρία χρόνια φούρναρης στο Σέλερο της Ξάνθης δηλώνει περήφανος για το χωριάτικο ψωμί που παρασκευάζει χρησιμοποιώντας προζύμι . «Μόνο με το ψωμί δεν βγαίνει πια ένας φούρνος, δίπλα στο ψωμί έχουμε και τυρόπιτα και μπουγάτσα και κουλουράκια για να έλξουμε τους πελάτες.»

23χρόνια βλέπει τη δουλειά να μην μειώνεται, αλλά τα κέρδη χρόνο το χρόνο να πέφτουν . «Η τιμή του ρεύματος ανέβηκε, του πετρελαίου επίσης, όπως και η ασφάλεια μας, η τιμή του ψωμιού, όμως, μένει σχεδόν σταθερή » λέει με παράπονο ο έμπειρος φούρναρης που πουλά 1,30 το καρβέλι (750 γραμμάρια χωριάτικου ψωμί). Καθημερινά περνούν από τα χέρια του 600 κιλά ψωμί. Στο φούρνο του εργάζονται συνολικά, μαζί με εκείνον και την γυναίκα του, πέντε άτομα.

Καθημερινά εργάζεται 12 ώρες. «Χωρίς ανάσα» όπως λέει χαρακτηριστικά και τον καφέ του ακόμη τον πίνει στα όρθια, αλλά το κέφι για δουλειά ποτέ δεν του λείπει. «Η μεγαλύτερη μου παρηγοριά είναι, όταν ακούω τους ανθρώπους να λένε μπράβο , ικανοποιημένοι από την ποιότητα του ψωμιού. Τότε ξεχνάω όλη την κούραση.» λέει με καμάρι και επιστρέφει πάλι στο φούρνο του.
Φώτο: Αρτοποιείο Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος