Σε επίσχεση εργασίας από τις 27 Ιουνίου, εάν δεν πληρωθούν τις εφημερίες, πρόσθετες και τακτικές, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας του νομού, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην πανελλαδική στάση εργασίας και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μαζί με εκπροσώπους άλλων εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος τόνισε ότι είναι απλήρωτοι για τις τακτικές εφημερίες από τον Απρίλιο και για τις πρόσθετες από τις αρχές της χρονιάς.
«Ήμασταν οι ήρωες μέσα στην πανδημία. Την ίδια ώρα που όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας κράτησε όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια ώρα είμαστε και απλήρωτοι. Την ίδια στιγμή υπόσχονται και ετοιμάζουν νέες φοροαπαλλαγές για τον σύλλογο βιομηχάνων, την ίδια στιγμή έχουν χρήματα για να στείλουν πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές τους.
Δεν θα ξαναμπούμε να δουλέψουμε απλήρωτοι. Και το μήνυμα το έχουν πάρει, γιατί μάθαμε ότι έχουν εκταμιευθεί τα κονδύλια για τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου και του Μαϊου. Όμως παραμένουν απλήρωτες οι πρόσθετες εφημερίες, που ουσιαστικά με τις καταστάσεις και τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν και ζούμε είναι όλες τακτικές. Θέλουμε τα δεδουλευμένα μας τώρα, είπε ο κ Γάζος, ενώ αναφέρθηκε κ στις διαρροές που υπάρχουν από το υπουργείο Υγείας ότι θα πληρωθούν ως τις 10 Ιουλίου, και πάλι καθυστερημένα“.
Ακόμα και σε περίπτωση επίσχεσης εργασίας οι γιατροί θα “φάνε λάσπη”, τόνισε ο κ. Γάζος , ότι αυτοί κλείνουν τα νοσοκομεία, ενώ η κυβερνητική πολιτική αφήνει το νοσοκομείο αποσαθρωμένο. Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα όπου δίδεται λύση με μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Τρικάλων «με ενεργοποίηση της μνημονιακής επιταγής για διασυνδεόμενα νοσοκομεία».
Παράλληλα οι γιατροί ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι βρίσκονται σε αναστολή αφού δεν υπάρχει καμία επιδημιολογική ανάγκη να βρίσκονται εκτός εργασίας και είναι απαραίτητο και με εμπειρία προσωπικό
Από την επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Αργυρόπουλος επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να καλύψουμε ένα κενό που έχει αφήσει ο σύλλογός μας χωρίς κανέναν εκπρόσωπο στη σημερινή κινητοποίηση από το διοικητικό συμβούλιο. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας, ειπε ο κ.Αργυρόπουλος, υπάρχει αβεβαιότητα παρά τις υποσχέσεις μονιμοποίησης που υπήρξαν, είμαστε εδώ για να έχουμε μια ζωή που μας αξίζει». Όπως ανέφερε, στο νοσοκομείο Καρδίτσας εργάζονται περίπου 150 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, με τις συμβάσεις των περισσοτέρων να λήγουν τον Δεκέμβριο. Τόνισε δε ότι τα περισσότερα τμήματα βασίζονται στους συμβασιούχους για τη λειτουργία τους.
Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών του Νοσοκομείου κ. Καπερώνη αναφέρθηκε στην επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους στο τέλος Ιουνίου, ενώ τρέχει η διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εργολάβο και έθεσε το αίτημα των συναδέλφων της για μονιμοποίησή τους
Τέλος κ. Ζ. Βαϊοπούλου, εκπρόσωπος των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επί δέκα μήνες, εξέφρασε την απόγνωση στην οποία βρίσκονται, απλήρωτοι και χωρίς ασφάλεια όλο το διάστημα της αναστολής τους, ενώ είπε ότι η πολιτεία τους αντιμετωπίζει «ως σκουπίδια» και θα πρέπει να δει το ζήτημα με τη δέουσα ευαισθησία. Τόνισε ότι πολλά Δημοτικά Συμβούλια ανά τη χώρα λαμβάνουν ομόφωνες αποφάσεις στήριξής τους.
Αναμένεται δε το θέμα να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας «Είμαστε 67 οικογένειες στην Καρδίτσα και περίπου 23.000 υγειονομικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δομές όπως ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ πανελλαδικά. Δεν είμαστε άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Είμαστε υγιείς πολίτες και θέλουμε να προσφέρουμε στο σύστημα υγείας, όπως προσφέραμε πάντα, αλλά δεν μας αφήνουν. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος