Εφαρμογή για τα fake news από τη Δομή Επιχειρηματικότητας Δράμας

Μια εφαρμογή που θα υποστηρίζει δημοσιογράφους και πολίτες στην αναγνώριση των fake news εξελίσσεται μέσα από την Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας.

Πρόκειται για την ιδέα της ομάδας του Θωμά Μπουντουρίδη, το Project DENN, για τη δημιουργία μιας Διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης, όπου με τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain, θα συμβάλει στον περιορισμό παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων.
«Η αρχική ιδέα ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και αφορούσε πώς να βρούμε έναν τρόπο να καταπολεμήσουμε τα fake news, δημιουργώντας ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ειδήσεων» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο κ. Μπουντουρίδης.

Στη συνέχεια αυτό διαφοροποιήθηκε και αποφασίστηκε το δίκτυο να έχει δύο πυλώνες, τους δημοσιογράφους και τους απλούς πολίτες. Να δοθεί η δυνατότητα σε απλούς πολίτες να παρέχουν έγκυρο υλικό στους δημοσιογράφους για να κάνουν την έρευνά τους, αφού πρώτα έχουν τραβήξει υλικό, με μια εφαρμογή στο κινητό τους, το οποίο θα συνδέει τον χώρο και τον χρόνο λήψης.

Ο κ. Μπουντουρίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, είναι επιχειρηματίας από τις Σέρρες. Το κίνητρο για την συγκεκριμένη ιδέα προέκυψε από την εξάπλωση των fake news. «Έχουμε κουραστεί με τα fake news και σκεφτήκαμε ότι πλέον υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις που, αν όχι να ακυρώνουν, τουλάχιστον να δυσκολεύουν στην διάδοση των ψεύτικων ειδήσεων» τονίζει.
Ο ίδιος έχοντας εμπειρία από δημιουργία start up και τι μπορεί να προσφέρει ένας Επιταχυντής Επιχειρηματικότητας, απευθύνθηκε στην Δομή της Δράμας. «Ενθουσιάστηκα διαπιστώνοντας ότι μια περιφερειακή Δομή μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες εφάμιλλες ή και καλύτερες από κεντρικές δομές» υποστηρίζει.

Η παρουσίασή της ιδέας έγινε, μαζί με άλλες τρεις του Γ’ κύκλου Επιτάχυνσης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, δια ζώσης και διαδικτυακά. Συμμετείχαν εκπρόσωποι επενδυτικών ταμείων, άλλων προγραμμάτων θερμοκοιτίδευσης και επιτάχυνσης, στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι επιχειρήσεων, και επιχειρηματίες, προερχόμενοι από όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και το εξωτερικό.

Η ιδέα κρίθηκε ως η καλύτερη και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης παρουσίασης, Μεγαλύτερης κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης, Καλύτερης επενδυτικής ετοιμότητας και Καλύτερων προοπτικών ανάπτυξης.

Ο κ. Μπουντουρίδης καλεί όποιον έχει μια ιδέα να την πει, να απευθυνθεί στην Δομή για να διαπιστώσει αν τελικά μπορεί να την εξελίξει και με ποιο τρόπο.

Στην εκδήλωση, άλλες τρεις ομάδες που προκρίθηκαν (από τις 14 αρχικές ιδέες), παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Συγκεκριμένα:
** Άρης Γκέρτας, Culture Action (Καταγραφή λαϊκών δρώμενων και η παρουσίαση τους σε διαδικτυακή πλατφόρμα)
** Ηλίας Ζαφειριάδης, Γιώργος Παναγιώτου, Πασχάλης Παναγιώτου, Park on Time (Εφαρμογή για την διευκόλυνση οδηγών που αναζητούν θέση στάθμευσης, πριν φτάσουν στον τελικό τους προορισμό)
** Στάθης Σταϊκίδης, TechCAT (Λογισμικό για την πρόληψη και αποφυγή εργατικών ατυχημάτων, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος