Οι πλαστικές επεμβάσεις ρουτίνας έκαναν μια γυναίκα κλεπτομανή για μερικές εβδομάδες

Στο χειρουργείο για μια πλαστική επέμβαση ρουτίνας (λιποαναρρόφηση, μεγέθυνση στήθους κ.α.) μπήκε μια γυναίκα από τη Βραζιλία, αλλά όταν βγήκε, εκτός από πιο επίπεδο στομάχι και μεγαλύτερο στήθος, είχε επίσης αναπτύξει κλεπτομανία, η οποία ευτυχώς ήταν προσωρινή, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, κράτησε μόνο μερικές εβδομάδες.

Μόλις έφυγε από την κλινική, η 40χρονη γυναίκα, όπως δήλωσε αργότερα στους γιατρούς, άρχισε να έχει επίμονες και ενοχλητικές τάσεις να κλέψει, στις οποίες δεν μπορούσε να αντισταθεί. Οι νευρολόγοι, με επικεφαλής τον δρα Φάμπιο Νασκιμέντο, θεώρησαν ως πιθανότερη εξήγηση, για τη συμπεριφορά της γυναίκας, την ανεπαρκή κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό της κατά την επέμβαση. Αυτό οδήγησε σε ανεπαρκή οξυγόνωση και πιθανώς σε βλάβη του εγκεφάλου, με τελική εκδήλωση τα συμπτώματα της κλεπτομανίας. Μέχρι να γίνει καλά, η γυναίκα είχε προβεί σε αρκετές κλοπές, ώσπου συνελήφθη τελικά από την αστυνομία και αφέθηκε να φύγει, μόνο όταν κλήθηκαν οι γιατροί της να εξηγήσουν ότι η γυναίκα είχε όντως ιατρικό πρόβλημα.

Τελικά, χωρίς να πάρει φάρμακα, μετά από μερικές εβδομάδες, η κλεπτομανία της γυναίκας θεραπεύθηκε ξαφνικά. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το πιθανότερο είναι ο εγκέφαλός της να αυτοθεραπεύθηκε κάνοντας νέες νευρωνικές «καλωδιώσεις».

Στα ιατρικά χρονικά πάντως έχουν αναφερθεί λίγες ακόμη περιπτώσεις αιφνίδιας κλεπτομανίας μετά από τραυματισμό στο κεφάλι ή νευροχειρουργική επέμβαση, αν και όχι μετά από πλαστική χειρουργική.

Οι επιστήμονες έκαναν τη σχετική δημοσίευση τους στο ιατρικό περιοδικό BMJ Case Reports.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος