Κομοτηνή: Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σαρακατσάνων- Φιλιππούπολης

Ένα δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης ανοίγει ο Μορφωτικός Σύλλογος των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσάνων αξιοποιώντας και την παρουσία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., αλλά και του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Επίκειται η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αποκαλύπτει ο κος Νάκος σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν εταίροι από την Ιταλία και τη Ρουμανία. «Είναι μια προσπάθεια του Συλλόγου να πετύχει την εξωστρέφεια συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα» εξηγεί. Το πρόγραμμα, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, προβλέπει την έκδοση συγγραμμάτων και την δημιουργία εκδηλώσεων κα.

Κοιτίδα αυτής της ευρωπαϊκής δράσης θα αποτελέσει το πατρικό σπίτι του Νέστωρος Τσανακλή, πολιτιστική στέγη του Συλλόγου πια, στην οδό Αγίου Γεωργίου 23. Ένας χώρος που φιλοξενεί στο εσωτερικό του ένα παραδοσιακό καλύβι της παλαιότερης εποχής, με φορεσιές, εργαλεία της καθημερινότητας και αναπαράσταση των εργασιών αλλοτινών χρόνων.

«Στις σκέψεις μας είναι να δημιουργήσουμε μια πιο τακτική επικοινωνία με τον κόσμο » δηλώνει ο κος Νάκος αποκαλύπτοντας ότι προγραμματίζεται και πάλι σεμινάριο παραδοσιακής, σαρακατσάνικης κουζίνας. «Έτσι», όπως σημειώνει, « με την εποπτεία των ηλικιωμένων Σαρακατσάνων την Άνοιξη και το Φθινόπωρο θα γίνουν κύκλοι μαθημάτων- μύησης των νέων στην σαρακατσάνικη κουζίνα.»
Φώτο:Γιώργος Νάκος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος