Πεδίο Άρεως και Λαχαναγορά αντιπροτείνει για hot spot o δήμος Βόλου-Πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων

Τις προτάσεις του για την φιλοξενία προσφύγων σε δύο χώρους και όχι στον Άγιο Ανδρέα στο Φυτόκο που σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ακατάλληλος από το στρατό, εξετάζει ο δήμος Βόλου και θα τις παρουσιάσει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 2 το μεσημέρι. Η μία πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες αφορά το Πεδίο του Άρεως και η δεύτερη την περιφερειακή λαχαναγορά.

Στο μεταξύ 13 λεωφορεία βρίσκονται πλέον στο ΣΕΑ Αλμυρού με τον αριθμό των προσφύγων να ανέρχονται σε 600 ενώ, πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται από φορείς της Μαγνησίας και  εθελοντικές ομάδες για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, σκηνών και κουβερτών.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, αρχικά η δημοτική αρχή Βόλου φαίνεται να μην ήταν αρνητική στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και γι αυτό έγινε και η αυτοψία στη βαμβακουργία και στον Άγιο Ανδρέα στο Φυτόκο από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Ο σχεδιασμός της κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία 20 τέτοιων κέντρων προσωρινής διαμονή κατά μήκος της εθνικής οδού για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. “Η συγκυρία να κλείσουν τα σύνορα οι βόρειοι εταίροι και η αρνητική στάση της Τουρκίας για έλεγχο των προσφυγικών ροών δημιούργησε αυτή την εκρηκτική κατάσταση”. Επιπλέον επισήμανε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να υπάρξει συνεργασία μεταξύ φορέων της πολιτείας σε επίπεδο Μαγνησίας για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο ΣΕΑ Αλμυρού και τόνισε ότι το θέμα δεν ενδείκνυται για αντιπολιτευτική τακτική ή διεκδίκηση θέσεων. “Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν έγιναν, θα φροντίσουμε να τα διορθώσουμε όμως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση” επισήμανε. Εξήρε δε τη στάση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στο θέμα, χαρακτηρίζοντάς τον ως “ψύχραιμη φωνή με σκέψη καθαρή”.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει κεντρικό σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας γενικότερα δεν είχε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνηση για δημιουργία hot spot στην περιοχή μας, ούτε δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αλμυρού και όχι μόνο.

Πρωτοβουλίες για βοήθεια στους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων ειδών ένδυσης, υπόδησης και σκηνών, ανέλαβε το Στέκι Αλληλεγγύης στη Ν. Ιωνία, το Ιατρείο Αλληλεγγύης Αγίου Νεκταρίου,  τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας και το Στέκι Μεταναστών στην οδό Ιωλκού, η Άρσις και άλλες κινήσεις πολιτών και εθελοντών.

Επίσης το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου αποφάσισε να ενισχύσει τους πρόσφυγες στο  ΣΕΑ Αλμυρού με τρόφιμα κυρίως για παιδιά τα οποία θα διανεμηθούν αύριο το πρωί στους πρόσφυγες.

Από την Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19) θα γίνει σήμερα συγκέντρωση τροφίμων (κονσέρβες, βρεφικά γάλατα και κρέμες, μπάρες δημητριακών, μακαρόνια , ρύζι, όσπρια για μαγείρεμα, χυμούς κρουασάν ), κατά τις ώρες 10:30 πμ μέχρι 14:00 και από 20:00 μέχρι 23:00

Στο Στέκι Αλληλεγγύης, η  συλλογή ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο χώρο του Στεκιού, Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, και καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα (τηλέφωνο για πληροφορίες 24210 91440). Τα είδη που συλλέγονται, είναι κονσέρβες, γάλατα βρεφικά και μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, σοκολάτες, μπισκότα, ξηρά τροφή) είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, μωρομάντηλα) ήπια φάρμακα ( παυσίπονα παιδικά και ενηλίκων, αντιβιώσεις παιδικές, φάρμακα για τη διάρροια).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος