Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ: «Υπάρχουν δύο εταιρείες ΑΕΛ, επικοινωνιακό παιχνίδι η ανακοίνωση» – Τι απαντά η ΑΕΛ

Σε δήλωση-απάντηση σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ προέβη ο διευθυντής Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Δημητρίου.

Ο ίδιος, παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΛ, έκανε λόγο για «ύπαρξη δύο εταιρειών με κοινό αριθμό μητρώου ΕΠΟ ν. 64, το ίδιο σήμα, χρώματα, έδρα, με διαφορετικό ΑΦΜ και διοίκηση, συσταθείσες από το ίδιο νομικό πρόσωπο».
Επιπλέον, είναι πολύ δηκτικός όσον αφορά στη στάση της Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης, καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον εποπτεύοντα φορέα για ανεξήγητη αδράνεια, καθώς, όπως υπογραμμίζει, δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί το υπουργείο δεν έχει αφαιρέσει ποτέ την άδεια λειτουργίας σε ΠΑΕ με αρνητικά κεφάλαια, πλασματικό ενεργητικό, τεράστιες συσσωρευμένες ζημιές, συνεχείς μη ολοκληρωμένες αυξήσεις Μ.Κ., μη δημοσίευση ισολογισμών και άλλες παραβάσεις!

Η δήλωση Δημητρίου:

«H Διεύθυνση Αδειοδότησης παραδοσιακά επιλέγει να απέχει από πάσης φύσεως επικοινωνιακά παιχνίδια, τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευση περί εχεμύθειας που διέπει τη διαδικασία αδειοδότησης. Όμως η ακατάπαυστη επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την άσκηση πίεσης για την λήψη της άδειας, καθιστά επιβεβλημένη την τοποθέτησή μου προς ενημέρωση των φιλάθλων. Εν συντομία:

α) Ο Κανονισμός Αδειοδότησης συνετάχθη από την UEFA, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη να ερμηνεύσει τις διατάξεις του. Σχετικό ερώτημα για την υπόθεση της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ έχει ήδη αποσταλεί στην UEFA και αναμένεται η απάντησή της εντός των προσεχών ημερών.

β) Αναφορικά με την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Salim Toama ισχύουν τα εξής: Η υπόθεση εκδικάστηκε από το DRC της FIFA και όχι από το CAS. Το θιγόμενο μέρος έχει δικαίωμα να ζητήσει εντός δέκα ημερών το σκεπτικό της απόφασης, η οποία είναι εφέσιμη στο CAS. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδικασμένο και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν μνημείο παραπληροφόρησης.

γ) Για την ώρα τα μόνα δεδομένα που υπάρχουν, τα οποία δεν αμφισβητούνται, είναι η ύπαρξη δυο εταιρειών με κοινό αριθμό μητρώου ΕΠΟ ν. 64, το ίδιο σήμα, χρώματα, έδρα, με διαφορετικό ΑΦΜ και διοίκηση, συσταθείσες από το ίδιο νομικό πρόσωπο που μετέχει κατά 10% σε έκαστη εξ΄ αυτών (για αυτό άλλωστε διατηρείται ο ίδιος αριθμός μητρώου ΕΠΟ).
Με τη σειρά μου αδυνατώ να κατανοήσω πως το Υπουργείο δεν έχει αφαιρέσει ποτέ την άδεια λειτουργίας σε ΠΑΕ με αρνητικά κεφάλαια, πλασματικό ενεργητικό, τεράστιες συσσωρευμένες ζημιές, συνεχείς μη ολοκληρωμένες αυξήσεις Μ.Κ., μη δημοσίευση ισολογισμών κλπ. Φαντάζομαι εντάσσεται στην αντίληψή του περί ανωνύμων εταιρειών.
Ας επικεντρωθεί σε αυτά ο κ. Μασγανάς και να αφήσει κατά μέρος τις υποδείξεις σε τομείς εκτός ευθύνης του».

Ανακοίνωση-απάντηση της ΑΕΛ

“Έπεσαν οι μάσκες”

Όλοι πια γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός, ο οποίος ενορχηστρώνει την παραφιλολογία για τη μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον ποιο υποχείριο της εγκληματικής οργάνωσης δεν αδειοδότησε την ΠΑΕ ΑΕΛ πέρυσι παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Όλοι πια γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που έχει αναλάβει εργολαβικά να συντηρεί το όνειρο των ανταγωνιστών μας, ότι δηλαδή η ΠΑΕ ΑΕΛ ακόμη και αν αναδειχθεί πρωταθλήτρια δε θα ανέβει στη Super League λόγω μη αδειοδότησης.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ FOOTBALL LEAGUE ΣΤΗ SUPER LEAGUE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ.
Από σήμερα και μετά τη φράση που τόλμησε να δημοσιοποιήσει ο Δημητρίου, περί επικοινωνιακών παιχνιδιών της ΠΑΕ ΑΕΛ (γιατί η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποίησε α) την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, β) την απόφαση της FIFA για τον Τοάμα γ) τη γνωμοδότηση του Nομικού Συμβουλίου του κράτους), η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμμετάσχει το συγκεκριμένο πρόσωπο σε καμία διαδικασία αδειοδοτήσεως της ΠΑΕ ΑΕΛ και ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ θα στραφεί εναντίον του σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για να διερευνηθεί αν έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα ως σήμερα κι εφόσον διαπιστωθεί θα στραφεί εναντίον του με αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια και για τη ζημία την οποία υπέστη πέρυσι με τη μη αδειοδότηση και για τη ζημία την οποία υφίσταται τώρα με την παράνομη, ακόμη και με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, σημερινής δημόσιας τοποθέτησής του, αφού απαγορεύεται ρητώς από πλευράς του η οποιαδήποτε δημοσιότητα στο θέμα των αδειοδοτήσεων.
Στον κ. Δημητρίου η ΠΑΕ ΑΕΛ συνιστά να κλείσει το στόμα του, το οποίο παράνομα ανοίγει και αποκαλύπτεται ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και να λάβει σοβαρά υπόψιν του:
1.Πάνω από την ΕΠΟ υπάρχει το Ελληνικό κράτος.
2.Πάνω από την ΕΠΟ είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης.
3.Πάνω από την ΕΠΟ είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο Δημητρίου να γνωρίζει ότι σύντομα η Ελληνική Δικαιοσύνη θα ανοίξει όλους τους φακέλους των αδειοδοτήσεων, ήδη ο Εισαγγελέας κ. Λακαφώσης το ερευνά, κι εκεί θα κληθεί να δώσει λόγο για το πώς αδειοδοτούσε με δικές του εισηγήσεις η ΕΠΟ ΠΑΕ οι οποίες θα έπρεπε να έχουν διαλυθεί και όχι να αγωνίζονται είτε στη Super League είτε στηFootball League και να βγαίνουν στην Ευρώπη εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση.
Στον κ. Δημητρίου η ΠΑΕ ΑΕΛ θα κοινοποιήσει αύριο σε πρώτο στάδιο εξώδικη πρόσκληση-δήλωση και εφόσον δε λάβει απαντήσεις θα ενεργοποιήσει τη δικαιοσύνη.
Κ. Γκιρτζίκη ο Δημητρίου πρέπει να φύγει σήμερα.
Κ. Παυσανία Παπανικολάου, κ. Χρήστο Υφαντή σήμερα κιόλας διώξτε τον γιατί αλλιώς πιστεύουμε ότι είσαστε συνυπεύθυνοι.
Η ΑΕΛ έχει πάρει πρωτάθλημα και δύο κύπελλα γιατί όταν χρειάστηκε οι οπαδοί της έκοψαν την Ελλάδα στη μέση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΕΛ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος