Κομοτηνή: Δάφνη και πικροδάφνες

Η Δάφνη Κουκουρή είναι απόφοιτος, από τον Νοέμβριο του 2015, του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. έχοντας πάρει ως εξειδίκευση την τούρκικη φιλολογία. Λίγους μόλις μήνες με το πτυχίο στα χέρια και ήδη αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της αγοράς εργασίας. «Δυστυχώς στις μέρες μας, το τοπίο της εργασίας είναι ένα τοπίο πολύ δύσκολο» δηλώνει και σημειώνει «από τον κλάδο μου μπορώ να βρω δουλειά μόνο κάνοντας κάποια ιδιαίτερα μαθήματα».

Παλιότερα, όπως εξηγεί, υπήρχε Κλάδος στη Σχολή που αν τον ακολουθούσε κανείς εξασφάλιζε πιο άνετη πρόσβαση στην αγορά εργασίας μέσω διδασκαλίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά λόγων των οικονομικών προβλημάτων, δεν καταβάλλονταν τα χρήματα στους εκπαιδευτικούς, το Πρόγραμμα σταμάτησε. «Σε μια επικοινωνία που είχα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μου είπαν ότι στο μέλλον, ίσως, υλοποιηθεί εκ νέου το Πρόγραμμα» δηλώνει σημειώνοντας ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι συμφοιτητές της κάνουν τις δικές τους προσπάθειες να βρουν δουλειά εκτός του κλάδου τους.

«Νομίζω ότι αν προσπαθήσεις πολύ, αν μελετήσεις, τότε θα πετύχεις» δηλώνει η Δάφνη σημειώνοντας ότι με όλα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει απογοητευτεί πάρα πολύ. «Είναι κρίμα» δηλώνει προσθέτοντας «και η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουν το καλύτερο». Όσον αφορά την επιλογή της μετανάστευσης και την αναζήτηση δουλειάς σε μια άλλη χώρα η νεαρή Δάφνη είναι κατηγορηματική, «αγαπάω την Ελλάδα και θα προσπαθήσω εδώ, όσο κι αν οι συνθήκες πληγώνουν» δηλώνει στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς (απογοητευμένους) αποδέκτες «Δεν το βάζω κάτω και τώρα στις δυσκολίες θα το προσπαθήσω διπλά».
Φώτο: Δάφνη Κουκουρή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος