Κομοτηνή: Κούρεμα με τέχνη και παράδοση

Στάθηκε στο πλευρό του πατέρα του, όπως εκείνος είχε σταθεί στο πλευρό του δικού του πατέρα κι εκείνος με την σειρά του στο πόδι του θείου του. Ο Θεόδωρος Νιζαμίδης είναι η 4η γενιά στην μακρά οικογενειακή του παράδοση που ασχολείται με την κομμωτική τέχνη. «Πήγα και στη σχολή, πήρα κι από εκεί τα απαραίτητα εφόδια για να σταθώ μόνος επαγγελματικά και έχω ήδη 24 χρόνια με το ψαλίδι και την χτένα στα χέρια». Ήταν εύκολα ή δύσκολα χρόνια; τον ρωτάμε «και εύκολα και δύσκολα» απαντά και σπεύδει να προσθέσει «είμαστε εντάξει, πολεμάμε».

Στα 17 του χρόνια έκανε την αρχή. «Ένα χρόνο κρατούσα σκούπα, όχι ψαλίδι» δηλώνει και αποκαλύπτει τα δικά του μυστικά. «Χρειάζεται υπομονή. Πολύ υπομονή. Πέρασαν δύο χρόνια για να μάθω να κάνω δυο κουρέματα απλά, όχι δύσκολα. Και μετά σιγά-σιγά με τα χρόνια κατάφερα να σταθώ .»

Όπως δηλώνει ο Κομοτηναίος κομμωτής είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί συνεχή ενημέρωση. Όσα χρόνια κι αν δουλεύεις, ακόμη και να είσαι τριάντα χρόνια επαγγελματίας, πάλι μαθαίνεις. Όσον αφορά στις παρατηρήσεις που κάνει κοιτώντας τις επιλογές των πελατών του, όπως λέει, «η μόδα γυρίζει πίσω κάθε είκοσι – τριάντα χρόνια. Ανάλογα με την εποχή και τα κουρέματα.»

Όσον αφορά στην Κρίση δεν άφησε ανέπαφο το χώρο του. «Αυξήθηκαν τα έξοδα. Συνεχίζω, δουλεύω, αλλά τα έξοδα είναι περισσότερα» αποκαλύπτει και σπεύδει να συμβουλέψει τους συναδέλφους του «να κάνουν την καλύτερη δουλειά που μπορούν, είναι η καλύτερη διαφήμισή τους και με προσπάθεια, υπομονή, όλα θα πάνε καλά.»
Φώτο:Θεόδωρος Νιζαμίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος