Λέσβος: Κριτική στα κράτη μέλη από τον Πέδρο Αγραμούντ

Τα βάρη από το προσφυγικό πρέπει να μοιραστούν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγραμούντ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στη Λέσβο.

“Αξίζουν συγχαρητήρια στους νησιώτες για τη στάση τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει εξίσου στάση αλληλεγγύης και όλα τα κράτη να σεβαστούν τη συμφωνία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης θα μεταφέρουν στα κοινοβούλια αυτό το αίτημα, αλλά και την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης της Ελλάδας” δήλωσε ο Πέδρο Αγραμούντ. Ο ίδιος αναφερόμενος στην συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δήλωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες στην υλοποίηση της.

Έκκληση για αλληλεγγύη από τα κράτη της Ευρώπης έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία η οποία συμμετείχε στην επίσκεψη ως μέλος του προεδρείου του Συμβουλίου.

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό για παρουσία στην επικείμενη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 22 Ιουνίου στο Στρασβούργο.

Εξάλλου, ο κ. Αγραμούντ μαζί με μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ, το κέντρο κράτησης στη Μόρια ενώ, πραγματοποίησαν σειρά επαφών μεταξύ των οποίων με το Δήμαρχο Λέσβου, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους ΜΚΟ.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος