Τίτλοι από την Περιφέρεια 6-6-2016 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους

Καβάλα

Σε ποσοστό λιγότερο του 20% δουλεύει από το Σάββατο το μοναδικό εργοστάσιο λιπασμάτων της χώρας στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Η διοίκηση της εταιρίας πιέζει για ατομικές συμβάσεις.

Λάρισα

Οι αρτοποιοί στον νομό Λάρισας θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 23 στο 24% σε όλα τα προϊόντα φούρνου. Θολό ακόμη το τοπίο στα καταστήματα εστίασης και καφέ.

Σέρρες

Σε διανομή τροφίμων, ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής θα προχωρήσει ο δήμος Σερρών, στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας.

Αιγαίο

Δέσμη μέτρων επιπλέον του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης στους 30 δήμους ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή της στη Λέσβο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Κοζάνη

Στους 30 δήμους της χώρας όπου θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούλιο η δεύτερη πιλοτική φάση του προγράμματος του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» συμπεριλαμβάνεται η Καστοριά.

Καλαμάτα

Η προώθηση προσφύγων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχεδιάζεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, καθώς πρέπει να φτιαχτούν οι κατάλληλες υποδομές ή να βελτιωθούν οι ήδη υπάρχουσες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Γιώργο Κυρίτση.

Χανιά

Από αύριο μέχρι και την Πέμπτη θα απολογούνται στον ανακριτή οι συλληφθέντες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα και πυρομαχικά σε όλη τη χώρα. Δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στους 13 από τους 18 συλληφθέντες, άσκησε χθες ο εισαγγελέας.

Πάτρα

Τα πρώτα θετικά σημάδια για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού είναι γεγονός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου ανέρχονται στα 200 εκατ. βαρέλια.

Ιωάννινα

Θέμα χρόνου η παράδοση της Ιόνιας Οδού, «τρέχει» ο Ε65, πράσινο φως για την παραχώρηση της Εγνατίας σε ιδιώτες.

Πύργος

Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά, για την διαχείριση των απορριμμάτων τεσσάρων δήμων της Ηλείας, και συγκεκριμένα Πύργου, Αμαλιάδας, Ολυμπίας και Πηνειού.

Ηράκλειο

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα, που αποτελούν μέρος της ανανέωσης του στόλου του, παρέλαβε το ΕΚΑΒ στην Κρήτη. Τα υπόλοιπα 21 ασθενοφόρα αναμένεται να έρθουν στη διάρκεια του Ιουνίου.

Ζάκυνθος

Εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΖ για τη μη εξόφληση οφειλών άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ από την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της δημοτικής επιχείρησης, τη στιγμή που μόνο οι βεβαιωμένες στη ΔΟΥ οφειλές των καταναλωτών από απλήρωτους λογαριασμούς νερού, φτάνουν τα 2 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ.

Κέρκυρα

Τη χάραξη νέου δρόμου Τρία Γεφύρια – Βρυώνη προωθεί ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος στο νέο ΕΣΠΑ, όπως ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ρόδος

Οι «Πηγές Καλλιθέας» έλαβαν την πιστοποίηση για τα ιαματικά νερά τους από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού, και η δημοτική αρχή με τον αναπτυξιακό νόμο θα υλοποιήσει μελέτη αξιοποίησής τους.

Τρίπολη

Υπάρχουν και αυτά τα παιδιά. Βρήκαν πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες, φεύγοντας από την παραλία της Νέας Κίου Αργολίδας και το παρέδωσαν σε δημοτική υπάλληλο η οποία εντόπισε την ιδιοκτήτριά του, που παρέλαβε το πορτοφόλι της και ευχαρίστησε τα παιδιά, δίνοντάς τους και εύρετρα.

Φλώρινα

Eπιμορφωτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουνίου στη Φλώρινα από το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο του έργου «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα».

Καρδίτσα

Κοινή προσπάθεια δήμου Καρδίτσας- Περιφερειακής Ενότητας και Επιμελητήριου, ώστε η διοργάνωση Παυσιλυπούπολη 2016-2017 να εξελιχθεί σε θεματικό πάρκο πανελλήνιας εμβέλειας.

Ορεστιάδα

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη.

Βόλος

Σήμερα στις 8 το βράδυ στην παραλία του Βόλου, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα δέκα λεπτά στατικής άπνοιας ο πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Χρόνης Χλίτσιος.

Κομοτηνή

Επιτυχίες για τον αθλητισμό της Κομοτηνής, με την Αθηνά Γιαγτζόγλου να κατακτά την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο στην Κροατία, και την Αναστασία Παρασκευούδη να καταλαμβάνει τη 2η θέση στο Bitola Open U14 Τουρνουά Τένις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος