Κομοτηνή: Επιστολή του Τ.Ο.Ρ.Α στο Δήμο κατά της ΤΤΙΡ

Επιστολή με την οποία ζητεί από το Δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη, να κηρυχθεί ο Δήμος Κομοτηναίων ελεύθερη ζώνη από τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες ΤΤΙΡ CETA TISA, επέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών,Τ.Ο.Ρ.Α(Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλάζω).
Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ Κομοτηνής, η πρόεδρος του Τ.Ο.Ρ.Α, Έλπη Μπλεκάτση, με αφορμή την εκδήλωση για τα τοπικά προϊόντα, που συνδιοργανώνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο πολυχώρο πολιτισμού, «Μικρός Διάκοσμος» στην παραλία Ιμέρου του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών, μαζί με τον Σκηνοθέτη-Καραγκιοζοπαίχτη, Γιάννη Βουλτσίδη.
Σύμφωνα με την κ. Μπλεκάτση μέχρι στιγμής πάνω από 1.800 Δήμοι στην Ευρώπη έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Βαρκελώνης, ενώ στην Ελλάδα 15 περίπου Δήμοι την έχουν υπογράψει και εξαιρούν τις περιοχές τους από τις εν λόγω διατλαντικές συμφωνίες.
«Πλήττονται τα Δημοκρατικά δικαιώματα, τα εργασιακά, ο πρωτογενής τομέας, που η Ελλάδα προσπαθεί να επενδύσει τώρα τελευταία σε μια προσπάθεια να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Το χειρότερο όλων πάντως είναι η δημιουργία ιδιωτικών διαιτητικών δικαστηρίων που προωθείται από την ΤΤΙΡ, τα οποία θα δίνουν τεράστια ισχύ στις πολυεθνικές, εις βάρος των κρατών – ειδικά όσον αφορά την απαίτηση αποζημίωσης τους για διαφυγόντα κέρδη λόγω της καθυστέρησης ή μη διενέργειας επενδύσεων, μετά από κοινωνικές αντιδράσεις. Με απλά λόγια, με τη συμφωνία αυτή θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό η εθνική κυριαρχία των κρατών – τα οποία θα ευρίσκονταν στο έλεος των επιχειρήσεων. Θα αποτελούσε επί πλέον ένα μεγάλο πλήγμα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου – οπότε πολύ σωστά εξεγείρονται εναντίον της οι Πολίτες της ΕΕ», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπλεκάτση.
Τέλος ανήγγειλε και την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης με πρωτοβουλία του Τ.Ο.Ρ.Α, από το φθινόπωρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος