Κομοτηνή:Μια Ουγγαρέζα καλλιτέχνης

Array

Ήρθε μετανάστρια από την Ουγγαρία πριν 19 χρόνια. Η Tina Marton, μητέρα ενός παιδιού και καλλιτέχνης, απαντά στην ανεργία της εποχής με δημιουργία, μην χάνοντας το κουράγιο της παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Είμαι αυτοδίδακτη ζωγράφος. Ό,τι έμαθα, το κάνω μόνη μου.»δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 15 χρόνια τώρα τα πινέλα και οι μπογιές είναι μονίμως στα χέρια της.

Κομοτηνή:Μια Ουγγαρέζα καλλιτέχνηςΔημιουργεί πίνακες και τοιχογραφίες, ζωγραφίζει ακόμη και παιδικά δωμάτια, αν της ζητηθεί. «Είμαι άνεργη από το Δεκέμβριο.» δηλώνει και σημειώνει «δούλευα για εννέα χρόνια σε καφέ της πόλης. Όταν έχασα τη δουλειά, έμεινα μόνο με τα πινέλα στα χέρια» εξηγεί και σπεύδει να σημειώσει, “χάρη στη ζωγραφική καταφέρνω και βρίσκω πού και που και κάποιο μεροκάματο”.

Την συναντήσαμε να ζωγραφίζει σε ένα τοίχο μιας ψαροταβέρνας ένα Φάρο, δύο βάρκες και τη θάλασσα με δύο δελφίνια κάπου στη μέση. «Όταν ξεκινάω ένα έργο μου φαίνονται όλα δύσκολα» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει «Δεν ξέρω πάντα αν θα μου βγει, αλλά κάθε φορά το έργο ολοκληρώνεται, όπως μου έχουν ζητήσει.» Τώρα ανέλαβε μια δουλειά που θα χρειαστεί 3-4 ώρες με τις ακρυλικές μπογιές στα χέρια για να την ολοκληρώσει. «Τα χρώματα, ανάλογα πώς τα θέλω, τα βγάζω μόνη μου» δηλώνει και στέκεται για λίγο αμίλητη κοιτώντας τη θάλασσα, δική της δημιουργία, να απλώνεται μπροστά της «μ’ αρέσει η θάλασσα» ψιθυρίζει και συνεχίζει το έργο της…
Φώτο:Tina Marton Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος