Κομοτηνή: Περασμένα μεγαλεία για τα ιδιαίτερα μαθήματα

Array

Είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός. Ο Μάριος Θεοδώρου, 24 ετών γνωρίζει ήδη πόσο η ανεργία έχει πλήξει το χώρο του, την εκπαιδευτική κοινότητα. Όταν ήταν φοιτητής στην Παιδαγωγική Σχολή της Αλεξανδρούπολης είχε την ελπίδα ότι θα διοριστεί σύντομα, κάτι το οποίο δεν συνέβη και δεν φαίνεται ορατό να συμβεί στο εγγύς μέλλον.

«Ψάχνω για δουλειά στην εκπαίδευση με την ελπίδα ότι θα διοριστώ. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, πάρα πολύ.Μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά» δηλώνει και σημειώνει προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που προωθήθηκαν στην εκπαίδευση δεν αφήνουν περιθώριο για πολλές ελπίδες. “Αντί για προσλήψεις έχουμε απολύσεις» τονίζει σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ακόμη και η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων γίνεται μετ΄ εμποδίων λόγω Κρίσης. Οι δε τιμές έχουν πέσει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος εισπράττει πέντε ευρώ την ώρα και δηλώνει ότι συνομιλώντας με άλλους συναδέλφους του δεν έχει συναντήσει κανέναν να πληρώνεται περισσότερα από 12 ευρώ. «Για να τα βγάλει πέρα ένας νέος θα πρέπει να κάνει δύο δουλειές» δηλώνει προσθέτοντας «μια δουλειά μόνο δεν φτάνει».

Με το όνειρο του διορισμού στην εκπαίδευση, κάποια στιγμή στο μέλλον, ο Μάριος Θεοδώρου δηλώνει την ανάγκη για αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για να αλλάξουν προς το καλύτερο πολλά στο χώρο της Παιδείας.
Φώτο:Μάριος θεοδώρου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος