Κομοτηνή: Στον κόσμο της μπύρας

Array

Ο Λυκίσκος είναι απαραίτητο συστατικό μπύρας. Δίνει τις μυρωδιές, την πικράδα και συντηρεί την μπύρα. Τους τελευταίους δύο μήνες ο «Λυκίσκος» είναι και το αγαπημένο επαγγελματικό στέκι δύο νέων που επέστρεψαν στην Ελλάδα, σε καιρό κρίσης και δοκιμάζουν εδώ την επαγγελματική τους τύχη.

Κομοτηνή: Στον κόσμο της μπύραςΠριν δύο μήνες ο Γιώργος Γιαρματζής και η σύζυγός του, η Άννα επέστρεψαν από το Βέλγιο στην Κομοτηνή κάνοντας πραγματικότητα το σχέδιο τους, μια κάβα εξειδικευμένη στην μπύρα. «Φέρνουμε μπύρες από όλη την Ελλάδα και από Βέλγιο, Γερμανία, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία και Αμερική. Στόχος να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή μας » δηλώνει ο Γιώργος έχοντας ήδη αποκτήσει εμπειρία σε θέματα μπύρας μετά τα τέσσερα χρόνια παραμονής του στο Βέλγιο. «Στο Βέλγιο έκανα Διδακτορικό πάνω στην Βιομηχανική, η Άννα εργάστηκε ως Chef επιστρέψαμε με την σκέψη ότι κάτι σχετικό για την μπύρα δεν υπάρχει όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.»

Κομοτηνή: Στον κόσμο της μπύραςΗ μεγάλη του αγάπη, η μπύρα τον οδήγησε στην όμορφη κάβα που έχει δημιουργήσει με μπύρες , προς το παρόν, από 7-8 χώρες σύντομα από όλο τον Κόσμο… «Σίγουρα από τις χώρες που παραδοσιακά έχουν μεγάλη κουλτούρα μπύρας, αλλά και από άλλες χώρες, που κάνουν τα δικά τους βήματα στη ζυθοποίηση». Στην Κομοτηνή έχει ανακαλύψει πολλούς φαν της μπύρας, όπως είναι ο ίδιος. «Υπάρχουν πολλοί που έχουν γνωρίσει την μπύρα από ταξίδια που έχει κάνει στην Ευρώπη, αλλά και μέσω των σπουδών τους, επομένως πολύς κόσμος το έχει αγκαλιάσει το βήμα μας» δηλώνει και στο ερώτημα αν σε καιρό κρίσης ήταν δύσκολο, επιχειρηματικό βήμα απαντά; «Ό,τι κι αν κάνεις είναι δύσκολο» δηλώνει προσθέτοντας «Εμείς δημιουργούμε, δοκιμάζουμε, επιχειρούμε και συνεχίζουμε…»

Στην Ελλάδα , όπως ο νεαρός επιχειρηματίας δηλώνει, λειτουργούν αρκετά καλά ζυθοποιεία. «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργηθεί μια κουλτούρα μπύρας σε επίπεδο ζυθοποιών, ώστε οι συνταγές τους να γίνουν ακόμη πιο πολύπλοκες, να βγάζουν πιο σύνθετες μπύρες. Η ζυθοποίηση της μπύρας είναι ένας δρόμος ατελείωτος. Την μπύρα την πίνουν όλοι, οι γεύσεις είναι απεριόριστες» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει «Για όλους υπάρχει μια μπύρα, αρκεί να την ανακαλύψουν. Ο κόσμος της μπύρας είναι κόσμος ανοιχτός».
Φώτο:Γιώργος Γιαρματζής και η σύζυγός του Άννα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος