Κομοτηνή: Ένα “Καταφύγιο” για μικρούς και μεγάλους

Array

Μπορούν οι μαθητές να διδάσκουν την αποδοχή και την αλληλεγγύη;Μπορούν να θυμίζουν τα αυτονόητα, όπως η αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού; Μπορεί ένα σχολείο να αποτελεί ένα σύγχρονο “καταφύγιο” για τα παιδιά πρόσφυγες;  Ένα “καταφύγιο” για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που τόσο βάλονται στην εποχή μας; Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής απαντούν “Ναι!” και διακρίνονται πανελληνίως.

Κομοτηνή: Ένα “Καταφύγιο” για μικρούς και μεγάλουςΜε το “Καταφύγιο”, την ταινία από το κινηματογραφικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής που απέσπασε το ειδικό βραβείο του Συνήγορου του Παιδιού λόγω ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών- προσφύγων, παραδίδουν ένα καλό μάθημα σε μικρούς και μεγάλους.

“Η νέα μας (6λεπτη) animation ταινία ”Καταφύγιο”, που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, ξεκίνησε Χριστούγεννα, τελείωσε Πάσχα. Ευχαριστώ τους μαθητές μου για την υπομονή τους” δηλώνει λακωνικά και δικαίως  ικανοποιημένος ο κος Νεοκλής Λεμονίδης. Εκείνος,  η συνάδελφός του, Ειρήνη Πίτατζη  και πολύ περισσότερο οι μαθητές τους  δημιουργούν μια ξεχωριστή παράδοση στις ταινίες μικρού μήκους στο Σχολείο τους, καθώς έχουν πετύχει και στο παρελθόν διακρίσεις στέλνοντας και πάλι μηνύματα συνύπαρξης, αποδοχής, συμβίωσης.Μηνύματα ελπίδας ότι το αύριο θα είναι καλύτερο.

Για την ταινία εργάστηκαν,  σκηνικά:Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας,Ε. Πίτατζη,Π.Προυσανίδου,Ι.Τζιώτζιου, Animation:Β. Γαβριηλίδου,Σ.Ιωαννίδου,Μ.Μαργαριτοπούλου,Α.Ροϊδου,Α.Σταμπούλη, Β.Φραντζή,Δ.Αγγελάκη,Ε.Δοβρή,Μ.Ιμπράμ, Δ.Νικολαϊδου,Χ.Νικολαϊδου, Ε.Πεχλιβανίδου,Α.Τσιοπανίδου, Ζ.Τζορμπατζογλου. Μετάφραση -Υπότιτλοι:Χρύσα Δημογέροντα,Χρυσούλα Ράφτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος