Κομοτηνή: Οι Εβρίτες συνεχίζουν και το 2017

Array

Με δυναμικό και δημιουργικό τρόπο, όπως το συνηθίζει, θέλει να «ταξιδέψει» και στο 2017 ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης. Έτσι, εκτός από: α)Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων (γκάιντα- κλαρίνο) β)Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής, γ) παιδικά τμήματα μοντέρνου χορού δ) Λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, ε) εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας ενηλίκων και στ)θεατρικό εργαστήρι θα υπάρξουν μια σειρά από δράσεις κι εκδηλώσεις που θα τις αγκαλιάσει και πάλι το κοινό της περιοχής, όπως συνέβη και το 2016. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Χατζηπέμου θα συνεχιστούν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, δωρεάν για τα παιδιά της περιοχής, στα μαθηματικά και την αγγλική γλώσσα.

Επίσης, στις δράσεις του Συλλόγου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η «Μαθητιάδα» παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων των σχολείων της Ροδόπης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Η διοργάνωση εκδηλώσεων από κοινού με τους υπόλοιπους εβρίτικους συλλόγους της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το γνωστό «Αντάμωμα Εβριτών». Αλλά και Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών τμημάτων στη Μαρώνεια και στις Σάπες το καλοκαίρι.

Το πρώτο “test” για το Δ.Σ. θα αποτελέσει η διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΚΟΜ –ΟΝ-PARTY» που πέρσι έβγαλε στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής εκατοντάδες καρναβαλιστές. Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί, όπως ο κος Χατζηπέμου δηλώνει, η διοργάνωση φεστιβάλ λαϊκών δρωμένων το Μάρτιο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση βιβλίου με το οποίο θα παρουσιάζεται η εργασία του 3ου Λυκείου Κομοτηνής και του Συλλόγου Εβριτών με θέμα την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Ελλαδικό Κορμό. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης, που ιδρύθηκε το 1994, στεγάζεται σε δικό του ιδιόκτητο χώρο, όπου τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών τα παρακολουθούν περισσότερα από 250 άτομα.
Φώτο:Χρήστος Χατζηπέμου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος