Κερδίζει… έδαφος το Χρυσό Μούρο στην Θράκη

Συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καλλιέργεια του χρυσού μούρου, ή φυσαλίδας, που αποτελούσε την τροφή των Ίνκας, στην περιοχή της Θράκης.

Το χρυσό μούρο ανήκει στις υπερτροφές με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και έχει μεγάλη ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού, ειδικά στην Γερμανία, όπου εκεί η τιμή αγγίζει τα 30 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που από το 2009 αναζητά καλλιεργητές στην περιοχή, Πασχάλη Γιαννελάκη, καθώς ως φυτό είναι πολυετές, δεν χρειάζεται φάρμακα και μηχανήματα, αλλά χρειάζεται ποτιστικά εδάφη και χέρια για την συγκομιδή.

Στα σχέδια των παραγωγών της συγκεκριμένης καλλιέργειας, είναι η σύσταση ομάδας παραγωγών, με εγκαταστάσεις και υποδομές ακόμα και σε επαγγελματικά ψυγεία, τα οποία μπορούν να κρατήσουν και 5 μήνες το προϊόν φυσικό.

«Επιθυμούμε να μπούμε στην αγορά και στην χονδρική, εκτός της λιανικής, καθώς υπάρχει ζήτηση και στην τοπική αγορά με 15 ευρώ το κιλό. Είναι μια καλλιέργεια που δεν χρειάζεται να βάλλεις πολλά στρέμματα, -όχι άνω των 5-, παίρνεις παραγωγή στους 6 μήνες και κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα και σου μένει κέρδος», τόνισε καταλήγοντας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Γιαννελάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος