Κομοτηνή: Τα όνειρα του μικροπωλητή

Array

Από την ηλικία των δώδεκα χρόνων γυρίζει στους δρόμους. Άλλοτε πουλώντας πορτοκάλια και μήλα. Άλλοτε φράουλες και πάντα αυτή την εποχή, με τον ερχομό της άνοιξης, λουλούδια. Στα 30 του χρόνια σήμερα ο Δημήτρης, μικροπωλητής από “κούνια”, υποστηρίζει ότι οι ωραίες εποχές έχουν περάσει πια.

«Είναι δύσκολα. Έχουμε φτάσει στα άκρα. Δεν βγαίνει ψωμί, μόνο η ταλαιπωρία μας μένει. Έχουν περάσει τα καλά τα χρόνια. Ταλαιπωρούμαστε μόνο, όπως οι γονείς μας κι εμείς» δηλώνει και γυρίζει το χρόνο πίσω. Τότε που τα άλλα παιδιά πήγαιναν σχολείο κι εκείνος ακολουθούσε τον πατέρα του για να μάθει τη δουλειά, να μπορέσει να στηρίξει την οικογένεια.

Γυρίζει όλη την Ελλάδα. Το μόνο που καταφέρνει, όπως λέει, είναι να συντηρεί την οικογένεια του. «Μόνο συντήρηση, τίποτα άλλο. Το ψωμί που λένε.» δηλώνει χωρίς να κρύβει την πίκρα του. Όχι άδικα, γυρίζει από πόλη σε πόλη κι από χωριό σε χωριό. Παρατηρεί τον κόσμο να αλλάζει κι εκείνος να μην μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο στην οικογένειά του. «Δεν περισσεύει κάτι για να βάλουμε στην άκρη» λέει και κοιτά τα λουλούδια του, το εμπόρευμα αυτής της εποχής. «Ευτυχώς ο κόσμος ακόμη αγοράζει λουλούδια. Θέλει κι εκείνος από κάπου να πιαστεί» σημειώνει φιλοσοφημένα κι όταν τον ρωτάμε για τα όνειρά του απαντά «Μπα! Τι όνειρα; Με τη δουλειά που κάνουμε τι όνειρα;» αναρωτιέται ξανά και σπεύδει να προσθέσει «Γράμματα θέλεις για να γίνεις κάποιος στη ζωή. Μόνο με τα γράμματα αλλάζεις τη ζωή σου» σκουντώντας πιο κάτω το καρότσι με τα λουλούδια του.
Φώτο:Το καρότσι του 30χρονου μικροπωλητή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος