Όλοι τα θεωρούν «σκουπίδια». Ο κόσμος έχει την αντίληψη πως πρόκειται για μια άχρηστη πρώτη ύλη που απλά βρίσκεται στις ακτές της θάλασσας. Μιλάμε για φύκια. Όχι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αλλά για χρηστικά αντικείμενα που γίνονται με αυτά.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων από την Πάτρα έδωσε αρχικά λύση στο οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με το «άχρηστο» αυτό υλικό και το επαναφέρουν στη ζωή…
Ο 23χρονος Σταύρος Τζομπανίδης είδε πριν από τρία χρόνια μια επιχειρηματική ευκαιρία να δώσει στα ταπεινά–νεκρά φύκια των ελληνικών ακτών αξία στην καθημερινότητά μας.
Ουσιαστικά μέσω μιας πλήρως οικολογικής επεξεργασίας και παραγωγής (τα φύκια) έρχονται σε μία στέρεα επενδυτική μορφή έχοντας εικαστικό αλλά και ανθεκτικό χαρακτήρα.
Μία γκάμα ποικίλων προϊόντων βρίσκουμε στην αγορά, προϊόντα που οι πωλήσεις τους επεκτείνονται και στο εξωτερικό, μέσω διαδικτύου. Από ιδιαίτερες θήκες smartphone κινητών, “ντιζαϊνάτα” κουτιά, σουβέρ, σουπλά μέχρι και ρακέτες παραλίας ανακαλύψαμε στην εταιρία που έχουν συστήσει απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μέσω της συλλογής και της οικολογικής επεξεργασίας των αναξιοποίητων αυτών φύλλων -όπως τα φύκια- τα παιδιά αυτά έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα αντίληψης που έχουμε σήμερα για αυτά.
Στην εταιρία Phee που έχουν δημιουργήσει, τα φύλλα της Ποσειδωνίας αποκτούν σημαντική αξία.
Σε μια εποχή που η καινοτομία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μπορούν να αποτελέσουν βάση για μια βιώσιμη ανάπτυξη πρωτοπόρες ιδέες όπως αυτή είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος