Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017

Array


Οιονομία

ΕΝ.ΚΛΩ. κοντά στο όνειρο

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Επίσημη πρόταση για την εξαγορά του υπολοίπου της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ. ΚΛΩ κατατέθηκε χτες το μεσημέρι από επενδυτή στο πτωχευτικό δικαστήριο.
Ο επενδυτής έχει συμφωνήσει με τους εργαζόμενους ότι εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτηση της ΕΝ. ΚΛΩ η επαναλειτουργία της θα βασιστεί στο δικό τους επιχειρησιακό σχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το 20% θα ανήκει στον δικό τους συνεταιρισμό και οι μισθοί θα ξεκινούν από 751 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των εργαζομένων, πρόκειται να λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες, σε Μαρωνεία (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα). Αρχικά θα απασχοληθούν 400 εργαζόμενοι και μετά την πρώτη πενταετία εκτιμάται ότι θα απασχολούνται 700.
Παράλληλα με την επαναφορά θέσεων εργασίας, στην ΕΝ.ΚΛΩ. εκτιμάται ότι δημιουργούνται 5 έως 7 δραστηριότητες όπως αυτές των μεταφορών, των μηχανολογικών εργασιών, των Logistics. Οι μονάδες θα λειτουργήσουν σε περιοχές όπου το 50% της τοπικής ανεργίας οφείλεται στο κλείσιμο των κλωστηρίων. Αναμένεται επίσης σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς.

Πολιτική

Συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Συνάντηση-σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, με τους 5 βουλευτές και τους δύο Συντονιστές Νομαρχιακών Επιτροπών στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, Γ. Χατζηθεοδώρου και Σ. Σακελλίωνα αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και η εφαρμογή του νέου σχεδίου και οδικού χάρτη για τη Θράκη.


Μητρόπολη

Η Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Η ὑποδοχή τῆς θαυματουργού Ἱεράς Εἰκόνας της Παναγίας Φανερωμένης από την Ἱερά Μονῆς Βαθυρρύακος θα πραγματοποιηθεί στις επτά σήμερα το ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου, στην πλατεῖαν Βιζυηνοῦ ἔμπροσθεν τοῦ Δημαρχείου Κομοτηνῆς . Στη συνεχείᾳ θά σχηματισθεί λιτανευτική πομπή διά των ὁδών Ὀρφέως καί Βενιζέλου, ὁ ὁποία θά καταλήξει στον Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θά τελεσθεί ἡ ἀκολουθία του πανηγυρικού ἑσπερινού, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ὁ ὁποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Απαγορεύεται προσωρινά, λόγω της υποδοχής της Σεπτής Εικόνας Θεομήτορος, της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος και λιτάνευσης της, από το Δημαρχείο Κομοτηνής μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τον εορτασμό της 97ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής, την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου – Θησέως – Ορφέως – Βενιζέλου – Σοφούλη από την 19:00΄ ώρα της 13-05-2017 έως και το πέρας των εκδηλώσεων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.

Κόμματα

Η Έλενα Ράπτη στην Κομοτηνή

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Νομαρχιακή Συνέλευση Στελεχών Ροδόπης της ΝΔ, με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Η Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης προσκαλεί σε συμμετοχή στην Παλλαϊκή Απεργία της Τετάρτης, 17/5/2017, και σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 πμ

Αστυνομία

Ο Αντιστράτηγος στη Θράκη

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέπτεται από χθες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Φορέων.
Συνοδεύεται από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη.

ΜΜΕ
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜΘ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης), προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου.
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:
• Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
• Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
• Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Δήμος

Παιδικός σταθμός Κοσμίου

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Τα εγκαίνια λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Κοσμίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 19:30 μ.μ. στο χώρο του παιδικού σταθμού.

Βοήθεια στο σπίτι

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Δομή Αιγείρου» σε συνέχεια της συνεργασίας του με το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην Αίγειρο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας. Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 15:00 μ.μ ME 18:00 μ.μ οι σπουδαστές θα παρέχουν σε πενήντα (50) ωφελούμενες του Προγράμματος κούρεμα και χτένισμα.

Εθελοντές

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Στη διοργάνωση Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών προχωρά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, στις 3 και 4 Ιουνίου 2017, υπό την αιγίδα του Πιστοποιημένου Διεθνούς Φορέα EMP Medic First Aid.
Το σεμινάριο, διάρκειας 16 ωρών, περιλαμβάνει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) κι ένα ευρύ φάσμα Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Με την επιτυχή παρακολούθησή του, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση Παροχέα Α’ Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένο. Αιτήσεις Συμμετοχής μέχρι τις 21 Μαΐου.

Πολιτισμός -Εκδηλώσεις

Ημέρα Διεθνή Μουσείων

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης διοργανώνει σε συνεργασία με τη Φ.Ε.Ξ. το Σάββατο 27 Μαΐου 2017μια ιδιαίτερη δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να διακυκτερεύσουν για ένα βράδυ εντός του εντυπωσιακού αρχοντικού που στεγάζει το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξοικίωση των παιδιών με το Μουσείο και η δημιουργία και ανάπτυξη μιας ουσιαστικά βιωματικής σχέσης με έναν χώρο που επιθυμούμε κάθε παιδί να τον αισθανθεί οικίο, σαν το σπίτι του.

Εκδήλωση ΦΕΞ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων «2-3 πράγματα που ξέρω για τις πόλεις – για το λαϊκό πολιτισμό» την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα παρουσιαστούν «Τα λαογραφικά του Μαγιού» από την Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου Υποψ. Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συναυλία

Συναυλία Rock Μουσικής θα δοθεί σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου στις 9.00 μ.μ. στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης

Ελληνική Hμέρα Tάι Tσι Tσουάν

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Η Eλληνική Hμέρα Tάι Tσι Tσουάν και Tσι Γκονγκ (ή Τσι Κουνγκ) θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου , στις 6:00 μμ, όπως συναποφασίστηκε από πολλούς εκπαιδευτές, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση μαζί με τις ομάδες τους. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί ένα ανοιξιάτικο κάλεσμα για άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τουλάχιστον έξι πόλεις της χώρας μας. Στην Ξάνθη το ραντεβού δίνεται στο Πάρκο του Λημνίου.

Αστυνομικό δελτίο

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Καταδίκη για τον 30χρονο υπήκοο Σουηδίας και τον 20χρονο υπήκοο Υεμένης που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη

Με ποινή κάθειρξης 15 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή, ο 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο άνδρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν όταν, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.
Η δίκη των δύο καταδικασθέντων άρχισε προχθες το πρωί και διήρκησε έως αργά το μεσημέρι, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης. H καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε χθες.

Συλλήψεις

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 27 μη νόμιμους μετανάστες

Καιρός

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-5-2017Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο Τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος