Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017

Array

Επέτειος – Εορτασμός 14ης Μαΐου

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Την επέτειο της απελευθέρωσης της Ροδόπης και του Έβρου από τη βουλγαρική κατοχή, και την ενσωμάτωση αυτών των περιοχών στον εθνικό κορμό τίμησαν χθες με κάθε λαμπρότητα οι Αρχές, φορείς και κάτοικοι της περιοχής συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις, 97 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της περιοχής στον εθνικό κορμό.

Ο ΥΦΥΠΕΞ στην Κομοτηνή

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε χθες στην Κομοτηνή τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελευθέρια» για την ενσωμάτωση της Ροδόπης στην Ελλάδα.
Παρέστη στη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και παρακολούθησε τη παρέλαση Σχολείων, Συλλόγων και Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο τέλος της παρέλασης, έκανε στα τοπικά ΜΜΕ την εξής δήλωση:
«Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της ευλογημένης Θράκης μας! Γιορτάζουμε τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εδώ στη Κομοτηνή, στη Ροδόπη, στην έδρα της Περιφέρειας, και στην Αλεξανδρούπολη, του νομού Έβρου, σύνορα της Ελλάδας, σύνορα της Ευρώπης, οπως ευρωπαϊκά σύνορα είναι και όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ΚΑΝΕΝΑΣ και για ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιούται και δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους κατοίκους της Θράκης Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Έλληνες πολίτες. Με σημαία μία και μοναδική. Τη γαλανόλευκη με τον σταυρό. Το σημειώνω αυτό, γιατί όποιος λέει ότι είναι Θρακιώτης και αποδέχεται ή εμφανίζεται με άλλη σημαία, προσβάλλει τη Θράκη και δεν μπορεί να είναι Έλληνας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να εκπροσωπώ τη Κυβέρνηση στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις. Λυπάμαι, μόνο, που δεν μπόρεσα λόγω πιεστικών υποχρεώσεων να μην είμαι εδώ χθες, στην υποδοχή της Παναγίας. Γιορτάζει σήμερα. Ημέρα της μητέρας…
Με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω, ότι με τη ψήφιση των μέτρων και αντιμέτρων στη Βουλή, το κλείσιμο της Αξιολόγησης στο επόμενο Γιούρογκρουπ και την ένταξή μας στο QE, τη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, βγαίνοντας πλέον από τη μιζέρια της κρίσης και στοχεύοντας σε αναπτυξιακές πολιτικές, σε αυτές θα ενταχθεί με ιδιαίτερη έμφαση η Θράκη, από τα Πομακοχώρια Ξάνθης – Ροδόπης και το τριεθνές του Έβρου, μέχρι τα παράλιά της. Υπενθυμίζω και τις ανάλογες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη τελευταία περιοδεία του εδώ. Η Θράκη θα αλλάξει όψη. Οι σκελετωμένες βιομηχανικές της ζώνες θα αποκτήσουν ζωή. Και πάλι χρόνια πολλά».

Μήνυμα Περιφερειάρχη για την 14η Μαΐου

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017«Ανατρέχουμε στη σημαντική αυτή ιστορική στιγμή του τόπου μας, και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για να κληροδοτήσουν σ’εμάς την ελευθερία και ανεξαρτησία μας.» ανέφερε στο μήνυμά του για τη μεγάλη Επέτειο ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και σημείωσε « Στις μέρες μας, αντλούμε δύναμη απ’όλους τους αγώνες του Έθνους μας, ώστε να προσπαθήσουμε κι εμείς, με πίστη στις δυνάμεις μας, με αλληλεγγύη ν’ αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη δύσκολη πραγματικότητα.»

Πολιτική- Κόμματα

“Η Ροδόπη από μια περιοχή με ειδικές ανάγκες θα μετατραπεί σε μια περιοχή με μεγάλες προοπτικές”

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε η πολιτευτής της Ν.Δ. Βούλα Ελευθεριάδου κατά την τριήμερη μετάβαση της στην Αθήνα.
Είχε την ευκαιρία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, να έχει μια σειρά επαφών τόσο με κομματικά όσο και με πολιτικά στελέχη ,ενώ μια από τις προτεραιότητες της ήταν οι κατ ιδίαν συναντήσεις με κοινοβουλευτικούς τομεάρχες του κόμματος όπου ανέλυσε κατά περίπτωση τα θέματα που αντιμετωπίζει ο νομός προτείνοντας παράλληλα άμεσες και εφικτές λύσεις για την οικονομική του ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την κ Ελευθεριάδου στον τομέα της υγείας –και λόγω επαγγέλματος- συζητώντας επι μακρόν με τον αρμόδιο τομεάρχη κ Οικονόμου τα χρόνια προβλήματα των δομών υγείας του νομού Ροδόπης καταθέτοντας παράλληλα τις θέσεις της για καίρια ζητήματα υγείας που επί μακρό ταλανίζουν το νομό.
Ακολούθησε σειρά επαφών που είχαν σαν επίκεντρο την ασφάλεια της περιοχής, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την πλήρη θωράκιση της , ενώ έγινε και πλήρη ανάλυση της πρέπουσας πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί για το μειονοτικό στοιχείο , εξετάζοντας όλους εκείνους τους παράγοντες που κατά το παρελθόν στρέβλωσαν το μοντέλο της αγαστής σύμπνοιας και φιλίας μεταξύ των δυο σύνοικων στοιχείων, στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας.
Ο κύκλος των επαφών της κ Ελευθεριάδου έκλεισε με τη συνάντηση της με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Καρδίτσας κ Κώστα Τσιάρα με τον οποίο συζητήθηκε το σύνολο των προτάσεων για το πώς η Ροδόπη από μια περιοχή με ειδικές ανάγκες θα μετατραπεί σε μια περιοχή με μεγάλες προοπτικές.

Επιστολή των Σωμάτων Ασφαλείας

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Κοινή Επιστολή των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας, προωθήθηκε μέσω της Ένωσής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ενημέρωση τους. Με την επιστολή ζητούν να αποσυρθεί ή να καταψηφισθεί η τροπολογία που αφορά ειδικό μισθολόγιο των Σ.Α. και να σταθούν με τη θεσμική τους ιδιότητα, δίπλα στους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας με σύνθημα τους «αγώνας διαρκείας για την προάσπιση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ)

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017
Φωτο αρχείου

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 17ης Μαΐου απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ). «Καταδικάζουμε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο. Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.» Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.πμ της 17ης Μαΐου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και την οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Υγεία
Γιόρτασαν οι νοσηλευτές

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Σ’ ένα ιδιαίτερα ωραίο και εορταστικό κλίμα διεξήχθη η καθιερωμένη εορτή προς Τιμή των Νοσηλευτών/Νοσηλευτριών του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Η προσέλευση ήταν αθρόα από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής, αλλά και από τους σπουδαστές του ΙΕΚ του Νοσοκομείου. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν παιδιά εργαζομένων που διέπρεψαν με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της Χώρας κατά την φετινή Ακαδημαϊκή Χρονιά. Επίσης τιμήθηκε ο τέως Διευθυντής της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κος Χριστοδούλου Πολυχρόνης, για την μακρόχρονη προσφορά του στην Τοπική Κοινωνία του Νομού Ροδόπης. Τέλος. μεταξύ άλλων εκφράστηκε η άποψη για ένταξη της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή/ριας (12η Μαϊου) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της Κομοτηνής, ώστε να αναδειχθεί εκτενέστερα η αξία του σπουδαίου λειτουργήματος του Νοσηλευτή!

Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση των έργων του Χ.Χαρτοματσίδη

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Οι εκδόσεις Μανδραγόρας παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων «Μπαρ Οι νεράιδες» και το θεατρικό «Λίλια» του Χρήστου Χαρτοματσίδη, τη Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 1930 στο χώρο του Δημοκρίτειου βιβλιοπωλείου (Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν: Ιωάννα Παπαδοπούλου – επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.. Κατερίνα Σχοινά – Φιλόλογος, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ροδόπης. Χάρης Μιχαλόπουλος – ποιητής, επίκουρος καθηγητής Λατινικής φιλολογίας Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Μαρία Παπαδοπούλου και Φιλοποίμην Ανδρεάδης. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής και εκδότης του «Μανδραγόρα».

Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Η παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Αντιγόνης Καμπέρου «Δημήτριος Καμπέρος, ο Τρελοκαμπέρος: Η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου» θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, σμήναρχος ε.α.
Αστυνομικό Δελτίο

Κοινωνικά

Θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Ροδανάκη

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017“Έφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Ροδανάκης, ένας σπουδαίος εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ένας ευαισθητοποιημένος,ενεργός πολίτης. Συντετριμμένοι οι άνθρωποι που τον γνώρισαν μιλούν για έναν ακέραιο χαρακτήρα, έναν ακάματο δημιουργικό άνθρωπο με ζήλο για τη ζωή κι αγάπη για την Κομοτηνή και τη Θράκη, τον τόπο όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, πάντα μένοντας κοντά σε μαθητές, συναδέλφους και φίλους.

Αστυνομικό Δελτίο

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, για κλοπή, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 58, 40, 40 (άνδρες) και 24 (γυναίκα) ετών, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους, στην Κομοτηνή.

Ιός απειλεί τους Η/Υ

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Ανακοίνωση για το κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί από τις 12-05-2017 και έχει μέχρι στιγμής μολύνει περισσότερους από 125.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση. Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαχειριστές εταιρικών δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό, καθώς και να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.
Συγκεκριμένα:
• Οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
• Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς.

Συνελήφθη ένας υπήκοος Βουλγαρίας για παράνομες οικοδομικές εργασίες

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Συνελήφθη την 13-5-2017 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, ένας 21χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε οικία ιδιοκτησίας του, πλησίον της παραλίας Μυρωδάτου, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Καιρός

Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-5-2017Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα:

ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος