Κομοτηνή: Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για ΕΣΠΑ αγροτών

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ Αγροτών στον Πρωτογενή Τομέα, το οποίο ανοίγει στις 25 Αυγούστου, από οργανωμένες ομάδες παραγωγών, διοργανώνει η Κίνηση Ιδεών Πράττω-με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά-μαζί με την Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ (ΤΟΡΑ).

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε Ξυλαγανή και Αίγειρο στις 9 και 10 Ιούλη αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, Κοσμά Παπαχρήστου, στην ΕΡΤΚομοτηνής, υπάρχει σχεδιασμός να γίνει ενημερωτική δράση και στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, όπου υπάρχουν δυνατότητες για καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ), κυρίως στα καφενεία όπου συγκεντρώνονται οι κάτοικοι, μια και δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι.
Ο κ. Παπαχρήστου κάλεσε τους Νέους Αγρότες και γενικά τους Αγρότες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, αντιμετωπίζοντάς το ως Εθνικό Κεφάλαιο και όχι κομματικό.
Εξ άλλου αναφερόμενος ο κ. Παπαχρήστου στο κλείσιμο της Αξιολόγησης σχολίασε πως, «φάνηκε ΦΩΣ στην άκρη του Τούνελ. Το 2018 λήγει το πρόγραμμα και η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Υπάρχει η ρήτρα Ανάπτυξης για την μείωση του χρέους και δεσμεύσεις για το Χρέος για Μεσοπρόθεσμα μέτρα, που θα πρέπει συγκεκριμενοποιηθούν τους επόμενους δύο μήνες. Από εδώ και πέρα η Κυβέρνηση ρίχνεται στη μάχη της Καθημερινότητας και την μείωση της Ανεργίας, ενώ το Σεπτέμβριο ιδρύει την Τράπεζα Ανάπτυξης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαχρήστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος