Κομοτηνή: Οι αθλητές του Ρήσου έτοιμοι να διαπρέψουν

Array

Την παράδοση μεγάλων Κομοτηναίων αθλητών που πέρασαν από το χώρο του Στίβου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι νέοι σε ηλικία αθλητές που ασχολούνται με το Στίβο στις τάξεις του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Ρήσος». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τον κ.Διονύση Αργυρόπουλο οι αθλητές αυτοί θα είναι εκείνοι που στο μέλλον θα φέρουν μετάλλια, αν συνεχίσουν την καλή δουλειά και αν έχουν την στήριξη που πρέπει.

Κομοτηνή: Οι αθλητές του Ρήσου έτοιμοι να διαπρέψουνΟ Σύλλογος δημιουργήθηκε το 1997. Στα χέρια του Κώστα Μαρτινίδη και του Διονύση Αργυρόπουλου έγινε μια “επανεκκίνηση”. Με το ύψος και το άλμα επί κοντώ να το έχει αναλάβει ο πρώτος και τους τους δρόμους και ό,τι άλλο σχετίζεται με το χώρο του Στίβου ο δεύτερος. «Είμαστε όλοι μαζί. Σε καθημερινή βάση συζητάμε πάρα πολλά και η καλή αυτή προσπάθεια βγαίνει στο Στίβο. » δηλώνει ο κος Αργυρόπουλος καμαρώνοντας για τους αθλητές τους, καθώς τους ξέρει από μικρά παιδιά.

«Υπάρχει ένας προγραμματισμός όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Αυτό μας ενδιαφέρει και κυρίως να κάνουμε αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. Αυτό μας ενδιαφέρει. Ο πρωταθλητισμός θα έρθει με τις επιδόσεις σιγά- σιγά» δηλώνει ο έμπειρος γυμναστής που έχει σημαντική πορεία στο χώρο του Στίβου.

Τα παιδιά του Ρήσου με το εξαιρετικό ταλέντο
Από τα δώδεκα της χρόνια ξεκίνησε με το στίβο η Δήμητρα Παιδαράκη, λόγω της προτεραίας ενασχόλησης της μητέρας της . Εκείνη 1000 μέτρα και η Δήμητρα 300 μέτρα ημιαντοχή με συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Γεωργία Γκουτσίδου ασχολείται με το άλμα εις ύψους με την αφορμή να την παίρνει από τη μητέρα της επίσης. Ο Κωνσταντίνος Πάντσιος, αθλητής του άλματος εις μήκους, ασχολείται από την 4η Τάξη του Δημοτικού Σχολείου με το Στίβο, κι εδώ το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε, καθώς ο πατέρας του ασχολούνταν με το στίβο. «Προπόνηση κάθε μέρα. Μ’ αρέσει και το αγαπώ πολύ» δηλώνει ο ίδιος με καμάρι. Η Μαρία Χατζηπέτρου και η αδερφής της Αλεξάνδρα, οι δίδυμες του Στίβου, ασχολούνται με την ίδια αγάπη με τα αθλήματα δρόμου. Και η Βαρβάρα Λιάπη από τα εννέα της στο Στίβο τώρα διαπρέπει στις ταχύτητες 150 μ. «Τα παιδιά πετυχαίνουν πολύ καλούς χρόνους γι αυτές τις ηλικίες.» δηλώνει με καμάρι ο κος Αργυρόπουλος.

Ο τάπητας του Σταδίου βάζει σε κίνδυνο τους αθλητές
Σημαντικό πρόβλημα που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν οι συνθήκες στο Πανθρακικό Στάδιο, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται ιδανικές. «Να μας φτιάξουν τα ταρτάν είναι χάλια δεν μπορούμε να τρέξουμε κι έχουμε πολλά προβλήματα στα πόδια και πόνους» δηλώνει η Βαρβάρα και ο γυμναστής της αποκαλύπτει « Τα τελευταία χρόνια έχουμε προσέξει ότι όλα τα παιδιά παραπονιούνται για πόνους. Ίσως να αλλάξουμε χώρο προπόνησης, λόγω του κακού τάπητα στο Πανθρακικό Στάδιο.»
Μόνο από τον Ρήσο 60 μικροί και μεγάλοι αθλητές, εκ των οποίων 20 από αυτούς να έχουν μπει ήδη σε αγωνιστικά δεδομένα, προπονούνται σε ένα ακατάλληλο χώρο. Στις 15 Ιουλίου θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων στην Καβάλα. Με ανταγωνιστικούς χρόνους και στόχους τα μετάλλια. «Ο Στίβος είναι ένα άθλημα που θέλει υποδομές. Υστερούμε πάρα πολύ, σαν πόλη και σαν νοοτροπία επίσης. Ο Στίβος είναι παραγκωνισμένος. Κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτό το θέμα.» δηλώνει ο κος Αργυρόπουλος υποσχόμενος ότι με τους αθλητές του ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.
Φώτο:Ο κ. Αργυρόπουλος με τους αθλητές του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος