Θ. Γαλιατσάτος: “Οι άραβες δεν φεύγουν από τα Ιόνια”

Array

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που υποστηρίζουν ότι λόγω εμποδίων φεύγουν οι επενδύσεις από τη Ζάκυνθο και τη νήσο Οξειά.
“Από το 2012 κάποιοι έχουν ευθύνη, και γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι αυτοί και πως έδρασαν, με συγκεκριμένες πολιτικές που δέσμευσαν το μέλλον της χώρας κι έμπλεξαν την ελληνική κοινωνία σε περιπέτειες, διότι υποσχέθηκαν επενδύσεις χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να έχουν στο νου τους το συμφέρον του τόπου.
Στη Ζάκυνθο για παράδειγμα, η “επένδυση” στην έκταση του “Ναυαγίου” παίρνει περίοπτη θέση σε κεντρικά ΜΜΕ, υπό τον τίτλο διώχνουν τις επενδύσεις. Αλήθεια από που αποσύρονται οι επενδυτές; Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι η έκταση στο “Ναυάγιο”, μια ιδιωτική συναλλαγή, βρίσκεται σήμερα στη διαδικασία της ποινικής δίωξης όλων των συντελεστών που ασχολήθηκαν με την πώληση του συγκεκριμένου χώρου για κακουργηματικές πράξεις. Διότι εκεί έχει ανακαλυφθεί ότι έγιναν πλαστογραφίες συμβολαίων, διαθηκών προκειμένου ο φερόμενος ιδιοκτήτης να φανεί ότι ελέγχει χιλιάδες στρέμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται εκτάσεις άλλων ιδιωτών, της εκκλησίας και το οδικό δίκτυο κι αυτό έκανε την ΠΙΝ να προσβάλει στα δικαστήρια την συγκεκριμένη αγοραπωλησία. Για ποια επένδυση λοιπόν μας μιλούν, που ναυαγεί κι έχει ευθύνες το ελληνικό δημόσιο; Για μια κλεψίτυπη διαδικασία;”, είπε ο Περιφερειάρχης αναφορικά με την “επένδυση” στην περιοχή πάνω από το περίφημο “Ναυάγιο” της Ζακύνθου.

Αναφορικά με τη νήσο Οξειά ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε: “Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα αγοραπωλησιών που έλαβαν χώρα το ίδιο διάστημα από το 2012- 2014 και εκπορεύτηκε από όσους ήταν στην κυβέρνηση και από εκείνους που προωθούσαν τέτοιες λογικές. Η Οξειά είναι ένα νησί του Ιονίου που προστατεύεται από τρεις ισχυρές δεσμεύσεις: τη συνθήκη Ραμσάρ, τη δασική νομοθεσία και το Π.Δ. για την προστασία των Εχινάδων Νήσων συνολικά. Ποιος λοιπόν ήταν εκείνος που σε ένα τέτοιο καθεστώς προστασίας από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, το οποίο απαγορεύει παντελώς τη δόμηση, έπεισε αυτούς τους επενδυτές να αγοράσουν υποσχόμενος αξιοποίηση; Ποιος παράγοντας της πολιτικής ζωής του τόπου; Είναι πραγματικά τραγικό και πρέπει κανείς σήμερα να αναρωτηθεί ποιοι τους συνέδραμαν να κάνουν τις αγοραπωλησίες και με ποιες συνέργειες; Γιατί αυτή η αλήθεια πρέπει να ακούγεται και να μην είμαστε παθητικοί δέκτες των όσων διαχέουν τα ιδιωτικά συμφέροντα”.

Σε εντελώς διαφορετική πορεία βρίσκεται η επένδυση στο πρώην Μιραμάρε, όπου όλα εξελίσσονται ομαλά, δεν υπήρξε κανένα εμπόδιο και μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, μια γέφυρα πρόσβασης που αιτήθηκε προφορικά η επενδύτρια εταιρεία έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΠΙΝ και αναμένεται η κατάθεση της μελέτης για την υλοποίησή της. “Γνωρίζουμε ότι όλα βαίνουν καλώς, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αντίθετο” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η θέση της ΠΙΝ

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι αντίθετη σε επενδύσεις ληστρικές κάθε είδους, είτε κλεψίτυπες είτε με παραβίαση της νομοθεσίας, που αδιαφορούν για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του και που ψευδολογούν για τις αναπτυξιακές προοπτικές”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος “Αντιθέτως εργαζόμαστε σταθερά και αταλάντευτα για επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο γιατί πιστεύουμε και θέλουμε τα Ιόνια Νησιά να είναι και ελκυστικός τόπος και βιώσιμος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος