Πρ. Συνοριοφυλάκων Έβρου: Οι περισσότεροι μετανάστες ήταν χτυπημένοι – Έβλεπες στα μάτια τους πόσο ντροπιασμένοι ήταν

Array

Για το θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο μίλησε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς χαρακτηρίζοντας την εικόνα «γροθιά στο στομάχι».

«Οι περισσότεροι μετανάστες ήταν χτυπημένοι»

«Τέτοια εικόνα πραγματικά είναι γροθιά στο στομάχι» είπε και συνέχισε: Πρόκειται για ένα απάνθρωπο και εξευτελιστικό γεγονός. Σε αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει σκεπτικό. Είναι απάνθρωπο. Έχουμε βιώσει και ζούμε καθημερινές ιστορίες που δεν έχουν πάρει καν το φως δημοσιότητας, αλλά τέτοια κατάσταση με 92 ανθρώπους χτυπημένους οι περισσότεροι από αυτούς, είναι ντροπή. Πραγματικά ντροπή που ζούμε στον 20ο αιώνα, δεν υπάρχουν λόγια».

Τα πρώτα λόγια τους

Καταρχήν προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να δώσουμε ένδυση και ιατρική περίθαλψη σε όσους χρειάζονταν είπε ο κ. Γιαλαμάς. «Έβλεπες στα μάτια τους πραγματικά πόσο ντροπιασμένοι ήταν».

Σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες, και σε ανθρώπους της Frontex, μεταφέρθηκαν με οχήματα των τουρκικών αρχών με τη βία, επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους και απωθήθηκαν στην ελληνική πλευρά. «Όλα αυτά με δικές τους μαρτυρίες και ακόμα μια φορά βλέπουμε σε εισαγωγικά τη γείτονα χώρα να κάνει το μαύρο άσπρο και δεν ξέρουμε και μέχρι πού θα το φτάσει πλέον, όσον αφορά το μεταναστευτικό, πέρα από την απόπειρα μαζικής εισβολής που ζήσαμε το 2020» ανέφερε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Όσο για το τι χειρότερο μπορεί να περιμένουμε, ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου είπε:

«Ζητάμε από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία να γίνουν δύο τρία βήματα για να γίνει καλύτερη καθημερινότητα και η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Αλλά όταν μιλάμε για τον ανθρώπινο παράγοντα και για τέτοιες καταστάσεις τις βιώνουμε με δυσκολία. Είναι και πολλές άλλες καταστάσεις στις οποίες δεν έχουν πάρει το φως της δημοσιότητας. Μας μένουν άνθρωποι στα χέρια χωρίς να μπορούμε να τους βοηθήσουμε, περνώντας τα εγκληματικά κυκλώματα των λαθροδιακινητών, τάζοντάς τους καλύτερες συνθήκες ζωής, χωρίς να λογαριάζουν καν την ανθρώπινη ψυχή. Περάσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και οι συνάδελφοι στα νησιά μας και εμείς στον Έβρο ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, βλέπουμε ότι αυτή η κάνουλα αντί να κλείσει, ανοίγει ανεξέλεγκτα».

Υπενθυμίζεται ότι σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, για το σοκαριστικό περιστατικό με την διάσωση 92 μεταναστών στον Έβρο από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους εντόπισαν γυμνούς και κακοποιημένους.

Ο Νότης Μηταράκης επεσήμανε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα δει τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα παρουσιάσει όλα τα ντοκουμέντα που διαθέτει.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκικά πυρά κατά Ελλάδας για τους 92 μετανάστες: «Η μηχανή των ελληνικών ψευδών ειδήσεων είναι και πάλι επί τω έργω»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος