Πού αποσκοπεί η ρητορική του Ερντογάν – Ο Δ. Τριανταφύλλου, καθ. Διεθνών Σχέσεων, ερμηνεύει τα κίνητρά του (video)

«Μη ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέτωπο του Ερντογάν είναι αυτή η στιγμή η τεράστια οικονομική κρίση που ρίχνει και κυβερνήσεις. Η ψυχολογία του τουρκικού λαού είναι άσχημη και όλοι αναρωτιώμαστε πότε η Τουρκία θα πιάσει πάτο για να μπορέσει μετά να ανακάμψει», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Καντίς Χας.

«Υπάρχει ένας τεράστιος πληθωρισμός ανεξέλεγκτος και μία ανησυχία και αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα», της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με τον διεθνολόγο η προκλητική στάση του Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων που επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης με την Ελλάδα και εξωτερικούς εχθρούς δεν φαίνεται να τον ευνοεί.

Με το βλέμμα στην Αμερική

«Ο στόχος, σε μεγάλο βαθμό, είναι η Αμερική» δήλωσε και αναφέρθηκε στη σημασία της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

«Βλέπουμε ότι η σχέση Τουρκίας και ΗΠΑ έχει φτάσει σε ένα περίεργο σημείο. Βλέπουμε την Ελλάδα να ενισχύεται γι’ αυτό και ο Ερντογάν συνεχώς μιλάει για τέσσερις και πέντε αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα», συμπλήρωσε. Και όπως είπε, προβληματίζει τον Τούρκο ηγέτη το τι σημαίνει πρακτικά αυτό, δηλαδή το αν εγκαταλείπει η Αμερική την Τουρκία ενισχύοντας την Ελλάδα.

«Βλέπουμε ότι όλα αυτά τα αφηγήματα (ο Ερντογάν) προσπαθεί να τα αποκωδικοποιήσει και προσπαθεί τώρα, για την πολιτική του επιβίωση, να άρει τον προβληματισμό που υπάρχει για τον ίδιο -και από ξένες κυβερνήσεις-και έχει εξαπολύσει αυτές τις επιθέσεις», συμπλήρωσε σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος