Κλήτευση στον Μάικλ Φλιν από τη Γερουσία για τις επαφές με Ρωσία

Η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κλήτευσε χθες Τετάρτη τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να της παρουσιάσει έγγραφα που συνδέονται με τη Ρωσία, εντείνοντας την έρευνά της για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Μπερ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής, και ο Μαρκ Ουόρνερ, ο επικεφαλής στην Επιτροπή από την πλευρά των Δημοκρατικών, ανέφεραν ότι η επιτροπή ζήτησε πρώτη φορά τα έγγραφα αυτά από τον Φλιν με επιστολής της στις 28 Απριλίου, αλλά ο αντιστράτηγος αρνήθηκε να τα δώσει.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που εκδίδει τη Επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο Ουόρνερ επεσήμανε την Τρίτη ότι η Επιτροπή λαμβάνει διάφορα έγγραφα καθώς ερευνά τις καταγγελίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει. Όμως πρόσθεσε μιλώντας στο Reuters ότι κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να συνεργαστούν, «οπότε θα λάβουμε μέτρα».

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία.

Ο Φλιν είναι στο επίκεντρο της έρευνας για την πιθανολογούμενη παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές. Τον Φεβρουάριο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις συζητήσεις.

Σχετική είδηση: Τη διάθεση περισσότερου προσωπικού φέρεται να ζήτησε ο Τζέιμς Κόμεϊ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος