Πρώην διευθυντής της CIA αποκαλεί τον Τραμπ “ακούσιο πράκτορα” του Πούτιν

«Ακούσιο πράκτορα» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ, σε εκπομπή του CNN ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA, Μάικλ Μορέλ.

Χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια ο Μορέλ, είπε ότι «ο Πούτιν θέλει να κερδίσει ο Τραμπ», χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο ως «αγριάνθρωπο» και «νταή».

Θερμός υποστηρικτής της Κλίντον ο Μορέλ υποστήριξε ότι κατά την δική του άποψη ο Πούτιν ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από την υποκλοπή και τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους στις χώρες που βρίσκονται περιφερειακά της Ρωσίας, αλλά και στη Δυτική Ευρώπη, στο παρελθόν.

Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στο σχόλιο του Τραμπ, που χαρακτήρισε τον Πούτιν “δυνατό ηγέτη,” αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων έχει πέσει στην παγίδα του Ρώσου προέδρου.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Πούτιν θεωρεί την Χίλαρι Κλίντον δύσκολη αντίπαλο, ενώ εκτίμησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δε μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Τα σχόλια αυτά του Μορέλ έγιναν μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα «The Washington Post» επιστολής του ιδίου και του Μάικ Βίκερς, πρώην υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στα θέματα κατασκοπείας, με την οποία ασκήθηκε κριτική στα θετικά σχόλια που έχει κάνει ο Τραμπ για τον Πούτιν.

Και οι δύο, τόνισαν στην επιστολή τους ότι: «δεν μπορείς να είναι αξιόπιστος αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων όταν αποδέχεσαι τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος