Γ. Βασιλείου στο Πρώτο: Η Γενεύη είναι το τέρμα της διαδικασίας – Χωρίς λύση το κόστος θα είναι τεράστιο (audio)


Warning: Undefined array key "width" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83

Warning: Undefined array key "height" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83

«Η Γενεύη είναι το τέλος μιας διαδικασίας, θα πρέπει να το καταλάβουμε είναι το τέρμα, εμείς είχαμε συνηθίσει να λέμε ότι αποτύχαμε πάμε παρακάτω, όμως εδώ δεν πρέπει να αποτύχει η προσπάθεια», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου εξήγησε ότι, «το κόστος της μη λύσεως θα είναι τεράστιο και ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι να αρχίσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Αν δεν βρεθεί λύση τότε “Κλάφτα Χαράλαμπε”», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση, «χάνεται το αίσθημα της ασφάλειας», συνέχισε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και «η καταστροφή δεν θα είναι μακριά».

«Η ουσία είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα χειροτερεύουν», εξήγησε ο κ. Βασιλείου, «πριν 30 χρόνια δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε τίποτα, σήμερα υπάρχει κράτος, υπάρχει βουλή, αυτά δεν μπορείς να τα αρνηθείς, τα υπόλοιπα για ψευδοκράτος, ψευδοβουλή τα λέμε εμείς μεταξύ μας». Οι άνθρωποι θα πρέπει να φοβηθούν τη μη λύση, κατέληξε στη συνέντευξη του ο κ. Βασιλείου, τα πράγματα δεν θα μείνουν όπως έχουν και συμπλήρωσε πως αν δεν υπάρξει λύση η Τουρκία θα υποσκάπτει συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία και θα το πετύχει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος