Γερμανία: Στην κατηγορία «υψηλού δείκτη» η Κύπρος – Ηπιότερη κατάταξη για Ισπανία

ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Η Γερμανία κατατάσσει την Κύπρο από την ερχόμενη Κυριακή σε χώρα υψηλού δείκτη κρουσμάτων για τον κορονοϊό. Στην κατηγορία αυτήν κατατάσσονται οι χώρες που έχουν δείκτη επταημέρου πάνω από 200 κρούσματα σε 100.000 κατοίκους επί επτά ημέρες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν από την Κύπρο στη Γερμανία και δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή αποθεραπευμένοι, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και μετά την είσοδό τους να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Η καραντίνα μπορεί να διακοπεί με δεύτερο αρνητικό τεστ στις πέντε ημέρες μετά την είσοδο στη χώρα. Στην κατηγορία αυτήν είναι επίσης η Πορτογαλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία.

Η νέα κατάταξη της Κύπρου καθιστά δυσκολότερες τις συνθήκες για τους Γερμανούς τουρίστες που επιλέγουν την Κύπρο για τις θερινές διακοπές τους, καθώς όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή αποθεραπευμένοι, θα πρέπει να υπολογίζουν με καραντίνα από πέντε μέχρι δέκα ημέρες.

Στη χαμηλότερη κλίμακα, στην κατηγορία της «επικίνδυνης περιοχής-χώρας» με 50 νέα κρούσματα επί επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους κατατάσσεται από την ερχόμενη Κυριακή ολόκληρη η Ισπανία μαζί με τη Μαγιόρκα που είναι ιδιαίτερα προσφιλής τουριστικός προορισμός των Γερμανών.

Ο δείκτης επταημέρου στην Ισπανία είναι στα 179 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, επικίνδυνα κοντά στο όριο των 200 για να χαρακτηριστεί σε «χώρα υψηλού δείκτη», όπως η Κύπρος. Προς το παρόν, πάντως, παραμένει στην ηπιότερη από τις τρεις κατηγορίες που χρησιμοποιεί η Γερμανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος