Βερολίνο — Ανταπόκριση Γιώργος Παππάς
Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ συνέστησε την Κυριακή στους πολίτες της χώρας να αποθηκεύσουν προμήθειες για την περίπτωση που υπάρξει για κάποιο διάστημα διακοπή ηλεκτροδότησης ή άλλοι περιορισμοί.
«Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές», είπε η σοσιαλδημοκράτης υπουργός στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» την Κυριακή. «Εάν διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή περιοριστεί η καθημερινότητα για άλλους λόγους, είναι σίγουρα συνετό να υπάρχουν στο σπίτι προμήθειες έκτακτης ανάγκης», σημείωσε η Φέζερ.
Η υπουργός Εσωτερικών δεν επεκτάθηκε περισσότερο στο ζήτημα των προμηθειών. Αλλά τόνισε την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το σύστημα Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας και να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα.
Η πάγια σύσταση της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση καταστροφής όπως πλημμύρες, θεομηνίες που θα προκαλέσουν διακοπή ρεύματος και θα καταστήσουν δύσκολη η προμήθεια τροφίμων, συνιστά στους πολίτες να φροντίσουν για επαρκή αποθέματα για 10 ημέρες χωρίς αγορές. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστούν τα αποθέματα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Στις επιλογές, πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη ενδεχόμενοι διατροφικοί περιορισμοί, αναγκαστικές δίαιτες και αλλεργίες.
Η οδηγία του γερμανικού υπουργείου δίνει ένα παράδειγμα προμηθειών για 10 ημέρες για ένα άτομο, που αντιστοιχούν σε περίπου 2.200 θερμίδες ημερησίως: Στις απαραίτητες προμήθειες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: νερό, δύο λίτρα την ημέρα ανά άτομο – ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι, 3,5 κιλά – όσπρια και λαχανικά κονσερβοποιημένα 4 κιλά – φρούτα κατά προτίμηση αντοχής, είτε κονσέρβες 2,5 κιλά– γαλακτοκομικά 2,5 κιλά – κρέας και αυγά 1,5 κιλά – βούτυρο και λάδι 357 γραμμάρια. Φυσικά και διάφορα άλλα είδη από ζάχαρη, και αλάτι και μέλι, μέχρι αλεύρι, σοκολάτα και μαρμελάδα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος