Ιταλία: Επίσκεψη του Draghi στο Bergamo, ένα χρόνο μετά το κονβόι με τα φέρετρα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η σημερινή μέρα αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για ολόκληρη την Ιταλία, αφού πέρσι στις 18 Μαρτίου πέρναγε το στρατιωτικό κονβόι από το κέντρο του Bergamo μεταφέροντας για αποτέφρωση τα φέρετρα των θυμάτων CoviD σε άλλες περιφέρειες. Μια σοκαριστική εικόνα σύμβολο της πανδημίας που όλοι μας θυμόμαστε και που ειδικά οι Ιταλοί δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Γι’ αυτό και η σημερινή μέρα, με χθεσινό νομοθετικό διάταγμα, θεσπίστηκε ο νόμος που κατοχυρώνει την 18η Μαρτίου ως την «Εθνική Ημέρα στη μνήμη όλων των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία»

Για την επέτειο αυτή, κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλη την Περιφέρεια της Lombardia, όπου σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Draghi έφτασε στο Bergamo για να αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας.

Το οδοιπορικό του Draghi ξεκίνησε στις 11 τοπική ώρα στο νεκροταφείο της πόλης, όπου και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Parco della Trucca όπου εγκαινίασε το Bosco della Memoria, δηλαδή το Δάσος των Αναμνήσεων, στο οποίο και θα φυτευτούν συνολικά 850 δέντρα εις μνήμην των επί πανδημίας θυμάτων του Bergamo, στην πόλη που θρήνησε επισήμως 3400 θύματα ακόμη κι αν αυτά εκτιμάται ότι υπερέβησαν τις 6000. Εδώ ο Draghi φύτεψε συμβολικά μια φιλύρα αφού πρώτα απηύθυνε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Εν μέσω προφανούς συγκίνησης των παρευρισκομένων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως ‘το Κράτος είναι και θα είναι εδώ’ και αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία είπε πως ‘θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τους ίδιους στόχους, όποια και αν είναι η απόφαση του ΕΟΦ’.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος