Για 100.000 ευρώ επικηρύχτηκε ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο (video)

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανις Αμρι ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο, ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, επικηρύσσοντας τον για 100.000 ευρώ.

Ο Ανίς Αμρι έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα γυαλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. “Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος”, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Άμρι δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου, γεγονός που επιβεβαίωσαν πηγές προσκείμενες στο ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας του Άμρι πρόσθεσε παράλληλα ότι ο γιος του μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Άμρι φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του υπόπτου. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο διαμερίσματα στην γειτονιά Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου χωρίς όμως να εντοπίσουν τον Τυνήσιο Άνις Άμρι, ανέφερε η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη ερευνητές. Όπως τόνισε η εφημερίδα οι αρχές πίστευαν ότι ο Άμρι βρισκόταν σε ένα από τα δύο διαμερίσματα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα σε ένα από τα διαμερίσματα που εφόρμησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Βερολίνο: «Αναζητούν Τυνήσιο ενώ από λάθος συνέλαβαν Πακιστανό» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος