Ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Βουλή έλαβε ο Τζεντιλόνι

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την κάτω Βουλή, λίγη ώρα αφού παρουσίασε το περιορισμένο πρόγραμμά του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία ο Τζεντιλόνι χρειάζεται πάντως να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Γερουσία, όπου φέρεται να διαθέτει οριακή πλειοψηφία. Η επικράτησή του στη Βουλή της Ιταλίας καταγράφηκε με χαρακτηριστική ευκολία (368 ψήφοι υπέρ, 105 κατά).

Στην ψηφοφορία και στην συζήτηση που προηγήθηκε δεν πήραν μέρος οι εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, της Λέγκας του Βορρά και η ομάδα βουλευτών που ανήκαν στις παρατάξεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μάριο Μόντι.

Θεωρείται πολύ πιθανό η πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει να είναι οριακή, καθώς δεκαοκτώ γερουσιαστές οι οποίοι ανήκαν στις παρατάξεις των Μόντι και Μπερλουσκόνι –και σε αυτή την περίπτωση– δεν αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση Τζεντιλόνι.

Η ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος