Βαρύς χειμώνας σε Ευρώπη και ΗΠΑ (video)

Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Βυθισμένες στο χιόνι είναι πολλές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, σφοδρές καταιγίδες πλήττουν το Περού όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν και αλπακά, ενδημικά ζώα της περιοχής, πέθαναν από το ψύχος.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και μέρες τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες επιμένει προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Τραγικές είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν πρόσφυγες κοντά στα βόρεια σύνορα της Σερβίας. Άλλοι μένουν σε σκηνές, άλλοι έχουν βρει καταφύγιο σε παλιές αποθήκες. Οι θερμοκρασίες φτάνουν τους -20 βαθμούς.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και μέρες οι κάτοικοι περιοχών στα βόρεια της Βοσνίας. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων. Δυστυχώς για πολλές από αυτές τις περιοχές, θα μπορούσαμε να πούμε πως το ψύχος θα κρατήσει για τουλάχιστον πέντε με επτά μέρες.

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Κροατία. Στα κεντρικά της χώρας το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά, ενώ αναμένεται η κακοκαιρία να συνεχιστεί για ακόμη μιά εβδομάδα.

Στη βόρεια Γαλλία, πάνω από 330.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη Βουδαπέστη, από μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Τις τελευταίες μέρες χιονίζει συνεχώς και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολικές, με το Δούναβη να έχει γεμίσει με κομμάτια πάγου.

Λευκό το τοπίο και στη Ρουμανία. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια δεν εμπόδισαν πάντως αυτούς τους κατοίκους του Βουκουρεστίου να βγουν για ψάρεμα σε παγωμένη λίμνη. Σοβαρά είναι πάντως τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς στις μετακινήσεις, με τρένα να ακινητοποιούνται και δρόμους να κλείνουν.

Πλημμύρες στα ανατολικά αλλά και χιόνια στη Σκωτία συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βρετανία. Αν και τα φαινόμενα δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο αναμενόταν, αρκετές παράκτιες περιοχές έχουν εκκενωθεί προληπτικά, με τις αρχές να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος