Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τους τάφους μιας ελίτ φυλής από 3.000 χρόνια πριν. Αποδείχθηκε ότι οι πολεμιστές που ήταν θαμμένοι σε αυτά ήταν πιθανότατα ακόμη ζωντανοί τη στιγμή της ταφής.
Οι αρχαιολόγοι που εργάστηκαν κοντά στην πόλη Anyang στην Κίνα βρήκαν ένα συγκρότημα 24 τάφων. Ανήκαν σε μια πλούσια και ελίτ φυλή που ζούσε σε αυτήν την περιοχή πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια. Οι επιστήμονες στους τάφους βρήκαν σκελετούς ανθρώπων και ζώων, που πιθανότατα θυσιάστηκαν. Εκτός από τα οστά, οι ερευνητές βρήκαν στρατιωτικά άρματα και όπλα. Όλα δείχνουν ότι οι πολεμιστές που θάφτηκαν εκεί ήταν ακόμα ζωντανοί την ώρα της ταφής.
Πολεμιστές που θυσιάστηκαν
Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται πάνω από 2 χιλιόμετρα από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Γιν, η οποία ήταν η τελευταία πρωτεύουσα της δυναστείας των Σανγκ (από το 1766 π.Χ. μέχρι το 1050 π.Χ.) Οι Σανγκ είναι η πρώτη αρχαιολογικά αποδεδειγμένη δυναστεία που κυβέρνησε στα βορειοανατολικά της χώρας στην αρχαία Κίνα. Η περιοχή λέγεται ότι ήταν το λίκνο του κινεζικού πολιτισμού. Ονομάζεται επίσης δυναστεία Γιν.
Ήταν η έδρα δώδεκα βασιλιάδων για πάνω από 250 χρόνια. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn State. Με βάση τη γνώση της δυναστείας των Σανγκ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν αναγκάστηκαν να κάνουν τέτοιες θυσίες. Οι επιστήμονες λένε ότι ήταν συνήθως εθελοντές που ήθελαν να πεθάνουν δίπλα στα σώματα των κυρίων τους.
Εξαιρετικά πλούσια φυλή “Τσε”.
Οι ερευνητικές εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο κοντά στο Anyang συνεχίζονται για πάνω από δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να βρουν σχεδόν 20 αρχαία κτίρια, 24 τάφους, μεταξύ των οποίων έξι πολεμικά άρματα και υπολείμματα ανθρώπων και αλόγων. Τα κεφάλια των νεκρών ήταν διακοσμημένα με κοχύλια και τα ζώα τους είχαν χρυσά και μπρούτζινα αντικείμενα στο μέτωπό τους.
Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος