ChildRescue App: Τεχνολογία αιχμής για την προστασία του παιδιού

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά αναφέρονται ως αγνοούμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση είναι ζωτικής σημασίας για τη διερεύνηση υποθέσεων αγνοουμένων παιδιών. Η εφαρμογή ChildRescue χρησιμοποιείται ήδη στην Ελλάδα και στο Βέλγιο με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση αρχών και αρμόδιων φορέων για τη διερεύνηση των υποθέσεων αγνοούμενων παιδιών, με την ενεργή συμμετοχή όσων κατεβάζουν την εφαρμογή στο κινητό τους.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «ChildRescue App: Τεχνολογία αιχμής για την προστασία του παιδιού.»

Με τη διαδραστική επικοινωνία, επιδιώκεται η αύξηση της συλλογικής ευαισθητοποίησης και η παρότρυνση για άμεση συμμετοχή και δράση των πολιτών. Η διάσταση που αναδείχθηκε μέσα από τη διαδικτυακή συζήτηση ήταν πώς η καινοτομία μπορεί να τεθεί στην υπηρεσία ενός κοινωνικού σκοπού, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ανταπόκριση των πολιτών σε τεχνολογίες με κοινωνικό περιεχόμενο.

Από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησαν για τη σημασία της εφαρμογής, ο κ.Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος (M.Ed, PhDc) (Εθνικό Κέντρο Για Τις Εξαφανίσεις Και Τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης) και η κα. Ειρήνη Ριζοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός–Υπεύθυνη Γραμμών (Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056)

Η προσπάθεια για τη μείωση του χρόνου ανεύρεσης των αγνοούμενων παιδιών ήταν και παραμένει από τους βασικούς στόχους του ChildRescue, και για αυτό έχει κάποια ιδιαίτερα βοηθητικά χαρακτηριστικά:

● Επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση σε φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον,

● Στέλνει άμεσα ειδοποίηση αν υπάρξει εξαφάνιση στην περιοχή του χρήστη και

● Ενημερώνει συνεχώς τα δεδομένα του σύμφωνα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

● Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι τα σχόλια αξιοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά το έργο των αρχών με στόχο την ανεύρεση του παιδιού και την επιστροφή του σε ασφαλές περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος