Έτσι εξουδετέρωσαν τη βόμβα στο Κορδελιό (video)

Εντυπωσιακό βίντεο από τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης της βόμβας, που περιείχε 250 κιλά εκρηκτικών, και η οποία εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κορδελιό, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το Κορδελιό μπορεί να μην πήρε φωτιά από τη βόμβα των 500 λιβρών, όμως το πεδίο βολής του Ασκού προφήτη έξω από τη Θεσσαλονίκη σείστηκε από την ισχυρή έκρηξη καταστροφής του πυρομαχικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο επικεφαλής της ομάδας εξουδετέρωσης Ευστάθιος Λαγός, υπολοχαγός ΤΕΝΞ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για το τι αντίκρισε.

«Η κατάσταση του πυροδοτικού μηχανισμού ήταν πολύ καλή, αυτό φαινόταν και εξωτερικά. Η εκρηκτική ύλη επίσης που ήταν μέσα στη βόμβα κι αυτή ήταν σε καλή κατάσταση κι αυτό φάνηκε από την έκρηξη στο πεδίο βολής».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το τάγμα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων του στρατού ξηράς κλήθηκε ν’ απομακρύνει μια βόμβα ή κάτι παρόμοιο από μια περιοχή. Ωστόσο η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε να κάνει με τον αστικό ιστό γι’ αυτό και πάρθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας με την εκκένωση δυο περιοχών.

Όπως τόνισε ο Αντισυνταγματάρχης- Διοικητής ΤΕΝΞ Θωμάς Δαούτης, «το τάγμα ενεργεί με βάσει διεθνή εγχειρίδια τα οποία ισχύουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ελήφθησαν όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται τόσο κατά την εκκένωση των περιοχών όσο για την μεταφορά και εξουδετέρωση της βόμβας”.

Οι κοντινές εικόνες από το ΓΕΣ δείχνουν τον πυροσωλήνα και τον μηχανισμό ενεργοποίησης της βόμβας πως ακόμη και μετά από τόσα χρόνια παρέμενε κρυμμένη εκεί έτοιμη και απόλυτα φονική.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Σχετική είδηση: Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β’ ΠΠ στο Κορδελιό (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος