Έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους εκφράστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε και ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο επίπεδο 3
Εκτεταμένους ελέγχους αλλά όχι αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν οι αρμόδιοι παράγοντες κατά την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη βρισκεται πολύ κοντά στο επίπεδο επιτήρησης 3 και πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα περιορισμού του συνωστισμού.
Ρεπορτάζ Έλενα Τσιώτα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος