O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο

Βροχές και καταιγίδες σήμερα κυρίως στο νότιο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, εκεί θα είναι τοπικά ισχυρές.

Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο και σήμερα αλλά και ως τη Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει στα ανατολικά, τα ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Την Κυριακή θα βρέχει σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, βελτιωμένος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με ψύχρα το πρωί και θερμοκρασία πλέον στα επίπεδα των 20 βαθμών. Χωρίς βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με σχεδόν αίθριο καιρό η νέα εβδομάδα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ισχυρά στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα, στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 έως 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 7 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου..

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος