Κ. Μητσοτάκης: Στόχος της ΝΔ είναι η κοινωνική συνοχή

Array

Βασικός στόχος της ΝΔ είναι η κοινωνική συνοχή επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που πέρασαν χθες από τη Βουλή.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. «Όταν χρειάζεται να βοηθήσεις, ποτέ δεν ζητάς πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Προσφέρεις το ίδιο σε όλους όσοι έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας, απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μία μέρα ντροπής για το Κοινοβούλιο και την πατρίδα. Αναφέρθηκε επίσης και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Όπως είπε, η ΝΔ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής, αξιοποιώντας επιστήμονες και στελέχη της κοινωνίας και της αγοράς, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στο σχέδιό θα περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχε ξεκινήσει το 2014 καθώς και η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος