Η NVIDIA ετοιμάζει πλατφόρμα για τη δημιουργία AI avatar

Η Nvidia παρουσίασε χθες (09/11) το Omniverse Avatar, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία καθηλωτικών avatars με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η πλατφόρμα συνδυάζει διάφορες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως αναγνώριση ομιλίας, συνθετική ομιλία, ανίχνευση προσώπου και τρισδιάστατο κινούμενο avatar, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την λειτουργία μιας σειράς εικονικών πρακτόρων.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ομιλίας, την όραση υπολογιστών, την κατανόηση φυσικής γλώσσας και την προσομοίωση, για τη δημιουργία avatars που αναγνωρίζουν την ομιλία και επικοινωνούν με τους χρήστες μέσα σε πλατφόρμες προσομοίωσης και συνεργασίας, όπως το Nvidia Omniverse, και σε άλλους ψηφιακούς κόσμους.

Το Omniverse είναι ένα χρόνο μπροστά από το Metaverse του Ζούκερμπεργκ

Το Omniverse παρουσιάστηκε σε μορφή beta τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν έναν χρόνο πριν την ανακοίνωση του Facebook για το Metaverse. Έναν χρόνο μετά, το Omniverse προσφέρει στους σχεδιαστές 3D, έναν κοινόχρηστο εικονικό κόσμο στον οποίο οι χρήστες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεργαστούν σε διαφορετικές εφαρμογές λογισμικού. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, περισσότεροι από 70.000 δημιουργοί από 700 εταιρείες έχουν εγκαταστήσει το Omniverse, μεταξύ των οποίων οι Lockheed Martin, CannonDesign, BMW Group, Ericsson, Sony Pictures Animation, Epigraph και πολλές άλλες.

«Οι εικονικοί κόσμοι είναι απαραίτητοι για την επόμενη εποχή της καινοτομίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Omniverse, Ρίτσαρντ Κέρις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Η πιο συναρπαστική από τις νέες εξελίξεις της Nvidia είναι η ανάπτυξη των «ψηφιακών διδύμων». Πρόκειται για ακριβή, ψηφιακά αντίγραφα φυσικών δομών, περιβαλλόντων και συμπεριφορών. «Τα ψηφιακά δίδυμα είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να πάρουμε πράγματα του πραγματικού κόσμου και να τα αναπαραστήσουμε στον εικονικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος τεχνολογίας προσομοίωσης Ρεβ Λεμπαρεντιάν.

Η NVIDIA ετοιμάζει πλατφόρμα για τη δημιουργία AI avatar
(Nvidia)

«Όταν έχετε μια ακριβή αναπαράσταση και μπορείτε να προσομοιώσετε πώς συμπεριφέρεται αυτός ο κόσμος, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε εκπληκτικά πράγματα. Η προσομοίωση μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο χρόνο – μπορούμε να καταγράψουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν και να γυρίσουμε πίσω για να αναπαράγουμε τι συνέβη στο εργοστάσιο, στο δρόμο, κλπ. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να προχωρήσετε γρήγορα προς τα εμπρός. Όχι μόνο μπορείτε να πάτε στο μέλλον, αλλά μπορείτε να πάτε σε εναλλακτικά μέλλοντα αλλάζοντας παραμέτρους μέσα σε αυτόν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Λεμπαρεντιάν.

«Αυτό μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε πολύ πιο φωτεινά μέλλοντα, να βελτιστοποιήσουμε τις επιχειρήσεις μας, να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Γη και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς τους ίδιους. Με άλλα λόγια, κατασκευάζοντας ψηφιακά δίδυμα μεγάλων κτιριακών έργων ή ακόμη και τις αρχικές συνθήκες μιας φυσικής καταστροφής, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε τι θα συνέβαινε σε ένα εναλλακτικό σύμπαν.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την κατασκευή υποδομών 5G για τη βελτιστοποίηση της σύνδεσης, ή για την ενίσχυση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για πραγματικές εφαρμογές, όπως τα αυτοκινούμενα οχήματα. «Καθώς η κλίμακα προσομοίωσης μεγαλώνει, το Ray tracing είναι λιγότερο ευαίσθητο από άλλες μεθόδους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της Nvidia. Πρόκειται για μια μέθοδο που χρησιμοποιεί μια μηχανή γραφικών για τον υπολογισμό του τρόπου με τον οποίο οι εικονικές πηγές φωτός, επηρεάζουν τα στοιχεία του περιβάλλοντός τους.

«Μπορείτε να δημιουργήσετε εργοστάσια ή σκηνές από πόλεις και καθώς η πολυπλοκότητα αυξάνεται, το Ray tracing προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Αυτό είναι κάτι που οι πρωτοπόροι στα γραφικά υπολογιστών ονειρεύονταν για περισσότερα από 30 χρόνια και το γεγονός ότι μπορούμε να το κάνουμε σε έναν φορητό υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, σημαίνει ότι το παραδίδουμε αυτό σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε η εταιρεία.

Οι εφαρμογές της προσομοίωσης απίστευτα πολύπλοκων διαδικασιών για μελέτη, καινοτομία και πρόληψη, θα μπορούσαν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν βιομηχανίες πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος