Φωτογραφίες: Αυτά είναι τα 5 από τα τουλάχιστον 50 περίεργα πλάσματα που ανακάλυψαν στον βυθό του Ειρηνικού ωκεανού


Warning: Array to string conversion in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/content-single.php on line 56
Array

Περισσότερα από 30 νέα πιθανά είδη του βυθού, άγνωστα έως σήμερα πλάσματα του Ειρηνικού Ωκεανού, ήρθαν πρόσφατο στο φως. Εκτιμάται δε ότι ο συνολικός τους αριθμός υπερβαίνει τα 50.

Σε αυτά περιλαμβάνονται περίεργοι αστερίες και διαφόρων σχημάτων μαλάκια, για τα οποία οι επιστήμονες μελετούν για να κατανοήσουν την ακριβή προέλευσή τους.

Σε πρώτη φάση οι εν λόγω ανακαλύψεις αποδίδονται στο ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός αποτελεί μια από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές του κόσμου.

«Αυτή η έρευνα είναι σημαντική όχι μόνο λόγω του αριθμού των δυνητικά νέων ειδών που ανακαλύφθηκαν, αλλά επειδή αυτά τα δείγματα μεγαπανίδας είχαν προηγουμένως μελετηθεί μόνο από εικόνες στο βυθό», λέει σχετικά ο ερευνητής του Μουσείου.

«Χωρίς τα δεδομένα DNA που διατηρούν, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν» συμπληρώνει ακόμη ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Θωρείται δε αξιοσημείωτο, ότι από τα 55 δείγματα που εντοπίστηκαν, τα 48 ήταν διαφορετικά είδη.

Μεταξύ των νέων ειδών που βρέθηκαν στο βυθό, είναι ένας τύπος πορτοκαλί αστερία σχεδόν «σφραγισμένο» στον πάτο της θάλασσας, ένας λευκού χρώματος, ένα «αγγούρι της θάλασσας» ονόματι Peniagone vitrea, αλλά και ένα αντίστοιχο μωβ χρώματος.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο προκαλεί το είδος Psychropotes dyscrita, με το ψευδώνυμο “gummy squirrel” (σκίουρος – «ζελεδάκι»).

Πηγή: National History Museum

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος